Keszthelyi süllőfilé

Hozzávalók, keszthelyi süllőfilé

  • 80 dkg süllőfilé
  • 10 dkg gomba
  • 1 dl fehér bor
  • kapor
  • 60 dkg hordóburgonya
  • 10 dkg zöldpaprika
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg rákhús
  • keményítő

 

Keszthelyi süllőfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Keszthelyi süllőfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A keszthelyi süllőfilé elkészítése

 

Finomra vágott újhagymát olajban megfuttatunk, erre kerül rá az előre olajos, sós vízben kifőzött tészta, tejszínt öntünk rá és összeforraljuk, ezzel az egyik körettel már el is készültünk. Vajízű sütőolajat hevítünk, a süllőt megsózzuk, és megsütjük az olajban. A süllőhöz aktuális árat itt találnak.

A ragut is elkészítjük. Olajat hevítünk, belekerül a paprika és a gomba, amikor egy kicsit megpirultak, hozzáadjuk a paradicsomot, majd felöntjük fehérborral, kevés tejszínt teszünk hozzá. Megszórjuk petrezselyemmel, rákot rakunk bele. Régen zalai, folyami  rákot használtak ehhez az ételhez, mi most tengeri rákkal készítjük. Tálalásnál még petrezselymes vajas hordóburgonyát is adunk köretnek a tésztán kívül.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030617)

Borajánlat: Egri Cuvée, Ostoros-Novaj Rt.

Cím
recipe image
Recept neve
Keszthelyi süllőfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.