Lazac cukkinilepénnyel

Hozzávalók

60 dkg lazac, 2 citrom, 2 lime, 2 cukkini, szárított limelevél, 2 dl fehérbor, só, 2 tojás, 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, fél köteg petrezselyem, bazsalikom, 1 dl tejszín

 

Lazac cukkinilepénnyel

Lazac cukkinilepénnyel

 

A lazac cukkinilepénnyel recept elkészítése

 

A lazacot 4 egyenlő darabra vágjuk. A citrom és a lime héját egy keverőtálba reszeljük. A levét belecsavarjuk. Hozzáöntjük a bort. A lazachoz aktuális árat itt találnak.

Beleszórjuk a vágott bazsalikomot és a limelevelet. Belehelyezzük a lazacszeleteket, és egy napra a hűtőbe tesszük.

A cukkinit lereszeljük. Megsózzuk és kinyomkodjuk. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Lepényeket sütünk belőle kevés olajon.

A lazacot a pácléből kivesszük, és kevés olajon szép pirosra sütjük. A visszamaradt páclevet leszűrjük.

A vajat kis edényben felmelegítjük. Kevés lisztet teszünk bele és felöntjük a páclével. Beleöntjük a tejszínt és sózzuk. Összeforraljuk, és a kész mártást a hallal tálaljuk a lepény mellé.

Egy másik remek halreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lazac cukkinilepénnyel
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.