Lazac mézes, mustáros almával

Hozzávalók, lazac mézes, mustáros almával

  • 60 dkg lazac,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál mustár,
  • 40 dkg burgonya,
  • 1 dl fehér bor,
  • 5 dkg vaj,
  • 2 dl tejszín

 

Lazac mézes, mustáros almával

Lazac mézes, mustáros almával

 

A lazac mézes, mustáros almával recept elkészítése

 

A lazac remek halfajta, mi nagyon szeretjük. Természetesen nagyon változatosan el lehet készíteni, mára ezt a verziót találtuk ki:). A halak között komoly szintet vívott ki magának, nem véletlenül. Tartalmas, laktató, és nem elfelejtendő, hogy nagyon egészséges is. Summa: olyan túl sok dolog nem szól ellene.

A lazacot sózzuk, majd kevés olajon megsütjük mindkét oldalát közepes lángon, hogy átsüljön. Utána egy serpenyőben mézet melegítünk, hozzáadjuk a birsalmabefőttet, egy kevés bort, majd a mustárt és tejszínt, végül ezt a ragut kiforraljuk. A lazac filéhez aktuális árat itt találnak.

A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd vajjal és tejszínnel kikeverjük, hogy lágy burgonyapürét kapjunk. Ezek után tálaljuk.

Ha szeretne még halreceptek között böngészni (nem feltétlenül lazac!), akkor itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Mondjuk mára a fenti lazacrecept, holnapra pedig egy másik? Nézzen körül, válassza ki, amelyik tetszik, és készítse el! És holnap is visszavárjuk!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lazac mézes, mustáros almával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.