Lazacfilé almás dresszinggel

A lazacfilé almás dresszinggel recept hozzávalói

50 dkg savanyú alma, 1 szál zsálya, 12,5 dkg barnacukor, 3 evőkanál mazsola, 125 ml borecet, 125 ml bor, 1 teáskanál szegfűbors, 60 dkg lazac, 25 dkg rizs

Lazacfilé almás dresszinggel

Lazacfilé almás dresszinggel

 

A lazacfilé almás dresszinggel recept elkészítése

 

Sokszor szoktuk mondogatni, hogy egy-egy receptnél mindig minden az ötleten múlik. Nos, most az alapötlet az alma volt, illetve a zsálya. Nézzék meg, mi sül ki belőle!

Kevés cukrot mézzel karamellizálok. Az almát meghámozva apró kockára vágom fel, és ráteszem a cukorkaramellre. A szegfűborsot összetöröm, az almát felöntöm fehér borral. Zsályát aprítok, ezzel teszem még pikánsabbá az almadresszinget. Ízesítem még a már feltört szegfűborssal, valamint borecettel.

Köretnek mazsolás rizst készítek. A mazsolát kevés vízben párolni kezdem, majd így adom hozzá a párolt rizst. A lazacot megsózom, és egyszerűen megsütöm. Tálalásnál a rizsre teszem a halat, mellé egy kis tálba az almákat. Díszítésnek zsályát használok. A lazacfiléhez aktuális árat itt találnak.

 

Itt mutatunk egy másik variációt lazacra, alkalomadtán készítsék el ezt is!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lazacfilé almás dresszinggel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.