Lazacos farfalle

A lazacos farfalle recept hozzávalói

40 dkg farfalle, 6 dkg vaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 40 dkg lazacfilé, 6 dkg zöld olívabogyó, 6 dkg fekete olívabogyó, 8-10 dkg marinált piros paprika, 1 csokor friss kapor, 3 dl tejszín, só, frissen őrölt bors

Lazacos farfalle, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Lazacos farfalle, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

A lazacos farfalle recept elkészítése

Aki szereti a jó tésztát, és a jó tésztás ételeket, azt nem kell meggyőzni. Ez most egy egyszerű recept, néhány apró, finom trükkel. Nézzék meg!

A farfallét forró, sós vízben megfőzzük, majd közben elkészítjük a halas olívabogyós ragut. A farfalléhoz aktuális árat itt találnak.

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 2 x 2 centis kockákra darabolt lazacfilét, a nagyobb darabokra vágott zöld-fekete olívabogyót, a kisebb darabokra vagdalt marinált paprikát, és közepes tűzön összepirítjuk. A lazachoz aktuális árat itt találnak.

Megszórjuk az aprított kaporral, meglocsoljuk a tejszínnel. Forrás után sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a megfőtt leszűrt farfallét. Most az egészet lazán összeforgatjuk.

Forrón tányérokba szedjük, friss petrezselyemmel díszítjük.

Itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tudnak böngészni további halas receptek között. Van egyszerű, gyors, könnyű halas recept, és persze van olyan is, ami kifejezetten haladó konyhai mesterembernek/mesterasszonynak való. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el, fogyasszák jó egészséggel, és térjenek vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lazacos farfalle
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.