Lazacos farfalle

A lazacos farfalle recept hozzávalói

40 dkg farfalle, 6 dkg vaj, 1 kicsi fej vöröshagyma, 40 dkg lazacfilé, 6 dkg zöld olívabogyó, 6 dkg fekete olívabogyó, 8-10 dkg marinált piros paprika, 1 csokor friss kapor, 3 dl tejszín, só, frissen őrölt bors

Lazacos farfalle, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Lazacos farfalle, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A lazacos farfalle recept elkészítése

 

Aki szereti a jó tésztát, és a jó tésztás ételeket, azt nem kell meggyőzni. Ez most egy egyszerű recept, néhány apró, finom trükkel. Nézzék meg!

A farfallét forró, sós vízben megfőzzük, majd közben elkészítjük a halas olívabogyós ragut. A farfalléhoz aktuális árat itt találnak.

Az olvasztott vajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a 2 x 2 centis kockákra darabolt lazacfilét, a nagyobb darabokra vágott zöld-fekete olívabogyót, a kisebb darabokra vagdalt marinált paprikát, és közepes tűzön összepirítjuk. A lazachoz aktuális árat itt találnak.

Megszórjuk az aprított kaporral, meglocsoljuk a tejszínnel. Forrás után sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a megfőtt leszűrt farfallét. Most az egészet lazán összeforgatjuk.

Forrón tányérokba szedjük, friss petrezselyemmel díszítjük.

Itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tudnak böngészni további halas receptek között. Van egyszerű, gyors, könnyű halas recept, és persze van olyan is, ami kifejezetten haladó konyhai mesterembernek/mesterasszonynak való. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el, fogyasszák jó egészséggel, és térjenek vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.