Lazacragu parajjal, kecskesajttal

A lazacragu parajjal, kecskesajttal recept hozzávalói

1 kg lazac filé, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg friss parajlevél, 10 dkg natúr, lágy kecskesajt, 5 dkg vaj, 5 dl tejszín, só, őrölt fehér bors, szerecsendió, 0,5 kg tricolor penne, 0,5 dl olívaolaj

Lazacragu parajjal, kecskesajttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Lazacragu parajjal, kecskesajttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A lazacragu parajjal, kecskesajttal recept elkészítése

 

Egyfelől Európa és a világ ízei magyarul, másfelől pedig a bűvös tésztafőzésnyi idő. Nos, ez a recept mindkettőnek megfelel, a lazacos ragu pont annyi idő alatt készül el, amíg a tészta fogkeményre nem fő. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Ez az étel egy igazi gyors vacsora lehet, tényleg 10- 12 perc alatt készen van. Egy csomag színes penne tésztát lobogó, sós vízben kifőzünk. Nézzük meg, mi van a dobozára van írva, általában igaz, hogy annyi ideig kell főzni, de azért az otthoni tapasztalatok alapján Önök tudják, hogy a gáz- vagy elektromos lapnál ez mennyire igaz. Egy a lényeg, fogkemény, al dente legyen a tészta. Szűrjük le, adjunk hozzá kevés olajat, hogy ne ragadjon össze.

Amíg a tésztánk fő, el tudjuk készíteni a lazacragut. Egy serpenyőben vajat hevítünk, majd belerakjuk a leveles parajt, sózzuk, borsozzuk és rátesszük a zúzott fokhagymát. Ha a paraj összeesik, hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát. Addig pároljuk, amíg el nem fő a leve, ezután ráöntjük a tejszínt, és belerakjuk a kockára vágott lazacot, a szerecsendióval együtt. Felforraljuk, ekkor belemorzsoljuk a kecskesajtot. A lazac filéhez aktuális árat itt találnak.

Addig melegítjük együtt, amíg a sajt el nem olvad, de arra vigyázzunk, nehogy szétessen a halunk! Összekeverve, vagy külön raguként tálaljuk.

 

Egy másfajta, de nem kevésbé remek lazacreceptet itt találnak!

 

Ha körülnéznének még húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Lazacragu parajjal, kecskesajttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.