Mandulás angolna parajfelfújttal

A mandulás angolna parajfelfújttal hozzávalói

2 db zsemle,
5 dkg vaj,
fokhagyma,
só,
bors,
krémsajt,
tej,
keményítő,
10 dkg liszt,
4 db tojás,
10 dkg mandula,
1 dl fehérbor,
olaj,
10 dkg spenót (paraj) püré,
angolna

 

Mandulás angolna parajfelfújttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Mandulás angolna parajfelfújttal, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A mandulás angolna parajfelfújttal recept elkészítése

 

Az angolnát felszeleteljük, besózzuk. Megforgatjuk lisztben, tojásban és szeletelt mandulában. Forró olajban kisütjük. Tény, hogy angolnához nem könnyű hozzájutni, itt adunk egy tippet!

A zsemléket tejben megáztatjuk, hozzáadjuk a spenótpürét, közben rántást készítünk. A rántásra rátesszük a tejbe áztatott zsemlét és a spenótpürét. Tört fokhagymával,sóval, borssal ízesítjük.

Hozzákeverjük a krémsajtot. Ha sűrű, tejjel higítjuk, ha túl laza, keményítővel sűrítjük. Hozzáadunk két tojás sárgáját, a fehérjét habbá verjük. Az ételt levesszük a tűzről, óvatosán hozzákeverjük a fehérjéből vert habot. Formába tesszük, és kétszáz fokon húsz percig sütjük. Sütés közben ne nagyon nyitogassuk a sütőt, mert összeesik a felfújt.

Egy másik halas receptet itt találnak!

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Mandulás angolna parajfelfújttal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.