Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

Hozzávalók, marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

  • 4 teáskanál mustár (dijoni),
  • 80 dkg halfilé (tengeri),
  • 10 dkg vaj,
  • 2 teáskanál tormapor (zöld),
  • 1 db citrom,
  • 20 dkg kaliforniai paprika,
  • 2 teáskanál (frissen reszelt) gyömbér,
  • 20 dkg paprika,
  • 3 evőkanál sherry,
  • 3 evőkanál szójaszósz,
  • 4 evőkanál vaj,
  • só,
  • bors

 

Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

A marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával recept elkészítése

 

Ennél az ételnél nagyon fontos a pácolás, de elég, ha rövid ideig, nem kell tehát napokkal előbb felkészülnünk. A tengeri halfilékhez (alaszkai tőkehalfilé, tengeri hekk) aktuális árat itt találnak.

A gyömbért megreszeljük, a mustárt, a tormaport (a zöld tormapor japán sajátosság, hegyi mályvarózsából nyerik, természetesen helyettesíthető tormával) a gyömbér felét összekeverjük a sherryvel és a szójaszósszal, beletesszük a halat, és ami a lényeg: 20 percig marináljuk.

A megtisztított paprikát vékony szeletekre vágjuk, a halat roston megsütjük. Már a hal mellé betesszük a paprikát, így különleges ízt kap. Az elkészült halat kiszedjük, megsütjük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, gyömbért adunk hozzá, szójával ízesítjük.

Ha igazán különleges módon szeretnénk prezentálni ezt az ételt, akkor rizstésztával, üvegtésztával (rizslisztből készül ez a tészta) tálaljuk. A rizstészta színben és ízben is illik ehhez az ételhez.

A konyha talán egyik legfontosabb trükkje ez: a szín és az íz harmóniája mindig nagyon fontos! Ha sok-sok halas recept között szeretne böngészni, és megtalálni a kedvére valót, itt megteheti!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.