Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

Hozzávalók

  • 4 teáskanál mustár (dijoni),
  • 80 dkg halfilé (tengeri),
  • 10 dkg vaj,
  • 2 teáskanál tormapor (zöld),
  • 1 db citrom,
  • 20 dkg kaliforniai paprika,
  • 2 teáskanál (frissen reszelt) gyömbér,
  • 20 dkg paprika,
  • 3 evőkanál sherry,
  • 3 evőkanál szójaszósz,
  • 4 evőkanál vaj,
  • só,
  • bors

 

Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával

Ennél az ételnél nagyon fontos a pácolás, de elég, ha rövid ideig, nem kell tehát napokkal előbb felkészülnünk.

A gyömbért megreszeljük, a mustárt, a tormaport (a zöld tormapor japán sajátosság, hegyi mályvarózsából nyerik, természetesen helyettesíthető tormával) a gyömbér felét összekeverjük a sherryvel és a szójaszósszal, beletesszük a halat, és ami a lényeg: 20 percig marináljuk.

A megtisztított paprikát vékony szeletekre vágjuk, a halat roston megsütjük. Már a hal mellé betesszük a paprikát, így különleges ízt kap.

Az elkészült halat kiszedjük, megsütjük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, gyömbért adunk hozzá, szójával ízesítjük.

Ha igazán különleges módon szeretnénk prezentálni ezt az ételt, akkor rizstésztával, üvegtésztával (rizslisztből készül ez a tészta) tálaljuk. A rizstészta színben és ízben is illik ehhez az ételhez.

A konyha talán egyik legfontosabb trükkje ez: a szín és az íz harmóniája mindig nagyon fontos!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Marinírozott foltos tengeri halfilé, rizstésztával
Author Name
Published On
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.