Mediterrán módon elkészített tenger gyümölcsei

A mediterrán módon elkészített tenger gyümölcsei hozzávalói

  • 20 dkg tengeri halfilé,
  • 20 dkg tenger gyümölcsei,
  • 10 dkg zöldborsó,
  • 1 db cukkini,
  • 1 db padlizsán,
  • 2 db hagyma,
  • 20 dkg vaj,
  • olívaolaj,
  • 5 dkg fokhagyma,
  • oregano,
  • 1 dl tejszín,
  • 1 dl fehér bor,
  • 30 dkg tollhegytészta

 

Mediterrán módon elkészített tenger gyümölcsei

Mediterrán módon elkészített tenger gyümölcsei

 

A mediterrán módon elkészített tenger gyümölcsei recept elkészítése

 

Ha könnyed hangulatra vágynak, mind az ételkészítés, mind pedig az étel elfogyasztása közben, akkor ezt a receptet ajánljuk figyelmükbe. Egyszerű, gyors, egészséges, finom. Kell ennél több?

A tollhegytésztát bő sós vízben kifőzzük. Közben a tengeri halfilét ujjnyi vastag csíkokra daraboljuk. A tengeri halfilé lehet egyszerű hekk, vagy alaszkai tőkehalfilé. Utóbbihoz aktuális árat itt találnak.

Vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a halcsíkokat, a felengedett tenger gyümölcseit, és a szintén csíkokra darabolt zöldségeket. Fűszerezzük, majd tejszínnel, fehérborral felöntjük. Tálaláskor összekeverjük a főtt tollhegytésztával, így kínáljuk.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Mediterrán módon elkészített tenger gyümölcsei
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.