Naranccsal és zellerrel készült rákragu

A naranccsal és zellerrel készült rákragu hozzávalói

  • 40 dkg rák,
  • 1 szál újhagyma,
  • 1 db zellergumó,
  • 2 db narancs,
  • 2 db cukkini,
  • 6-8 dkg főtt rizs,
  • 2-3 dkg vadrizs,
  • 2 db főtt tojás,
  • 1 db tojás,
  • 1 dl fehérbor,
  • 1 dl tejszín

 

Naranccsal és zellerrel készült rákragu

Naranccsal és zellerrel készült rákragu

A naranccsal és zellerrel készült rákragu elkészítése

 

A póréhagymát, apró kockára vágjuk és lepirítjuk. A zellert előfőzzük, majd hozzáadjuk lepirított póréhoz a rákokkal együtt. Ízesítjük, majd hozzáadjuk a fehérbort, tejszínnel dúsítjuk, és a végén jól kiforraljuk. Rákhoz aktuális árakat itt találnak.

A cukkinit hosszában kettévágjuk, és kivájjuk a belsejét. A töltelékhez a kétfajta rizst, valamint a főtt és a nyers tojást összekeverjük, ízesítjük sóval, borssal.

A töltött cukkinit a zeller főzőlevében megpároljuk, a rákraguhoz pedig hozzáadjuk a narancsfiléket. A tálalásnál ezt az ételt citrommal díszítsük!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Egy másik ragu receptért kattintson ide!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Naranccsal és zellerrel készült rákragu
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.