Nyárson sült pontyfilé

A nyárson sült pontyfilé recept hozzávalói

8 x 8 dkg pontyfilé, só, bors, 1 db citrom, 5 dkg petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 25 dkg szarvacska vagy csavart tészta, 20 dkg főtt sonka, 15 dkg gouda sajt, 1 csomag retek, 1 csomag snidling, 1 csomag kapor, 1 db kígyóuborka, 3 evőkanál majonéz, 3 evőkanál joghurt, 1 dl fehérborecet

Nyárson sült pontyfilé

Nyárson sült pontyfilé

 

A nyárson sült pontyfilé recept elkészítése

 

Naná, hogy nem csak halászlé készülhet a pontyból, és persze nem csak rántva készíthetjük el. Hiszen a konyhában nincs megkötés, csak jó ötlet, és abból adódó remek kivitelezés. Nos, nézzék meg ezt a pontyreceptet, és készítsék is el így!

Persze, hogy balatoni ponty árat adunk meg elsőként, de itt bizony szezonalitás is van, meg helyhez is kell érte menni! Ponty persze másképp is beszerezhető, ehhez az úthoz itt találnak segítséget.

A pontyfiléket vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük, vajban megsütjük.

Közben elkészítjük a majonézes tésztasalátát: A tésztát kifőzzük, kihűtjük. A sonkát csíkokra vágjuk a retket szeletekre, az uborkát pedig kockára. A fűszernövényeket  apróra vágjuk.

Összekeverjük a majonézt a joghurttal, az ecettel, a sóval és a borssal. Hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát, a szeletelt retket, a felkockázott uborkát és a fűszernövényeket. A tésztát összekeverjük a hozzávalókkal.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Kattintson ide egy másik halételért!

Cím
recipe image
Recept neve
Nyárson sült pontyfilé
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.