Olívával, fetasajttal töltött hal

Az olívával, fetasajttal töltött hal recept hozzávalói

10 dkg olívabogyó, 1 db paradicsom, bazsalikom, fehérbors, fokhagyma, 4 szelet tengeri halfilé, 15 dkg sajt (feta), 5 dkg vaj, 50 dkg tagliatelle, 2 dl tejszín, 1 köteg petrezselyem

 

Olívával, fetasajttal töltött hal

Olívával, fetasajttal töltött hal

 

Az olívával, fetasajttal töltött hal recept elkészítése

 

Egyszerű tengeri halat használunk ma, elfogadható az ára, és persze szállítjuk az apró trükköket, amivel feldobjuk. Személyes vélemény: nekünk amúgy nagyon bejött, melegen ajánljuk! Nézzék meg, készítsék el!

A halszeleteket óvatosan megsózom, hisz a fetasajt is sós. A fetát lereszelem. A mag nélküli olívabogyót kicsit összedarabolom. A paradicsomot is feldarabolom.

A fetát, az olívát és a paradicsomot összekeverem. Tépkedek bele bazsalikomot. Ezt a masszát a halba göngyölöm, és kivajazott fóliába tekerem. Serpenyőben vagy sütőben megsütöm. A feta sajthoz aktuális árakat itt találnak.

Olívával, fetasajttal töltött hal az asztalon

Olívával, fetasajttal töltött hal az asztalon

Közben a tésztát sós vízben kifőzöm. A tejszínt egy serpenyőben felforralom és hozzáadom a zúzott fokhagymát és a vágott petrezselymet. Hozzáadom a tésztát, és kicsit összeforgatom.

Tányérra helyezem. A halról a fóliát eltávolítom, és a tészta mellé teszem.

Egy másik fetás receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Olívával és fetasajttal töltött hal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.