Pácolt kardhal nyárson

A pácolt kardhal nyárson recept hozzávalói

3 gerezd zúzott fokhagyma, 0,5 dl citromlé, 3 teáskanál pirospaprika, 1 dl szűz olívaolaj, só, bors, 4 db paradicsom, 2 fej hagyma, az egyik lereszelve, babérlevél, 2 evőkanál petrezselyem, 1 kg kardhal, 1,5 cm-es kockára vágva, 2 dkg tökmag

 

 

Pisti török időszakának remeke, Robi szakszerű asszisztálásával. Aki a halat szereti, nem mondhat nemet erre a receptre! De: először is az árak, valamint az, hol lehet kardhalhoz jutni. Az árhoz segítség itt található, itt pedig az, hol lehet hozzájutni.

 

Egy kis érdekesség, hogy milyen haltípusról van szó:

 

Legjobban a 18-22 fok körüli vizekben érzi jól magát. Minden világtengerben otthonos, de a legtöbb példány az Atlanti-óceánban él. Előfordul a Földközi- és a Fekete-tengerben, nyaranta az Északi-, sőt a Balti-tengerben is feltűnik (mintegy 800 m mélységig).

Testhossza elérheti a 4,55 métert, ehhez adódik az akár 1,4 méterre is kinyúló, kardformaszerűen megnyúlt (innen kapta a nevét) felső állkapocs. Az eddigi legnagyobb ismert példány 650 kg tömegű volt. Kisebb halakkal, puhatestűekkel táplálkozik, de ritkán a ceteket és az embereket is megtámadja. Zsákmányát „kardjával” szúrja át. A fenti információkat köszönjük a Wikipédiának.

És akkor jöhet végre a recept, tudunk mindent, amit tudni kell! Annyira azért nem szokatlan a dolog: nyárs. Egy kicsi többlet azért van benne - azért került be a recepttárba, nyilván...

 

A pácolt kardhal nyárson recept elkészítése

 

Egy keverőtálban jól dolgozzuk össze a lereszelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát, citrom levet, pirospaprikát, olívaolajat, a babérlevél felét, sót, borsot.

Sózzuk és borsozzuk meg alaposan, majd tegyük a kardhalat egy edénybe, és öntsük rá a pácot. Tegyük hűtőbe kb. 2 órára, közben néha forgassuk meg a halat.

Húzzuk fel a haldarabokat nyársakra úgy, hogy minden halkocka közé húzzunk egy szelet paprikát, hagymát, babérlevelet és paradicsomot. Süssük roston kb. 8 percig, közben locsolgassuk a páclével.

Pácolt kardhal nyárson

Pácolt kardhal nyárson

Friss citromos-olajos saláta körettel tálaljuk. Serpenyőben megpirítjuk a tökmagot, rászórjuk a salátára. Tálalásnál a nyársat a saláta mellé helyezzük, tetejére petrezselymet szórunk. Újabb különlegesség az otthoni recepttárba, most ez a pácolt kardhal! Nyárson, ráadásul!

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Itt egy másik halrecept-javaslat, csak, hogy lehessen választani. Mi amúgy preferáljuk ezt a kardhalreceptet is!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pácolt kardhal nyárson
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.