Paradicsomos zöldségszalma harcsával

Hozzávalók, paradicsomos zöldségszalma harcsával

60 dkg harcsa
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 db póréhagyma
2 db répa
1 db zellergumó
1 db piros kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
4 db paradicsom
10 dkg vaj
40 dkg penne

 

Hogy a hal mennyire egészséges, elég nyilvánvalóan bizonyítják a japán statisztikák. A hosszú élet egyik titka a halfogyasztás. Az ízekről még nem is beszéltünk...

 

 

A paradicsomos zöldségszalma harcsával recept elkészítése

 

Hogy kezdjük? Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra. A többi a zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom. Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény.

Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, végül ráteszem a paradicsomot. Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm, és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra a zöldséges tészta, tetejére a harcsa. Petrezselyemzölddel díszítem. A harcsához (tökéletes választás az afrikai harcsa is!) aktuális árat itt találnak.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

A teljes videóreceptet itt találják!

Ha már kampányoltunk a hal mellett (mint ahogy mindig is tesszük), rögtön itt is van még egy halrecept!

 

Paradicsomos zöldségszalma harcsával

Paradicsomos zöldségszalma harcsával

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Paradicsomos zöldségszalma harcsával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.