Pisztráng fóliában

Hozzávalók:
20 dkg közepes burgonya, só, 2 db hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 közepes póréhagyma, 4 szál kakukkfű, személyenként 1 db pisztráng, fehérbors, 3 evőkanál citromlé, 2 dkg kapribogyó, 4 evőkanál olívaolaj, 1 dl fehérbor

 

A legjobb dolog, ha sok halat fogyasztunk, hiszen könnyen emészthető, kíméli gyomrunkat.

A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára sós vízben. A hagymát tisztítjuk, gerezdekre vágjuk, a pórét 2 cm-es darabokra szeleteljük. A friss kakukkfüvet lerántjuk száráról, a halat hideg vízzel átöblítjük.

A pisztráng természetesen már konyhakész állapotban van. Levágjuk az uszonyait, majd a halat rátesszük duplára hajtogatott alufóliára. Kívül-belül sózzuk, citromlével, borssal fűszerezzük. Minden hozzávalót összekeverünk sóval, az olajjal és a fehérborral. Ráöntjük a halra, és becsomagoljuk a fóliába. Sütőben 200 fokon kb. 35 percig sütjük.

Aki szeret ismét eltérhet az alaprecepttől, méghozzá úgy, hogy a fóliára a burgonyából, a vörös- és póréhagymából ágyat készít a halnak, s a halra ráteszi a kapribogyót a petrezselymet és a lapkákra vágott fokhagymát. A műsorban mi a második variáció szerint jártunk el. Tálalni lehet magában a fóliában is.

És itt egy másik remek halfogás!

 

Pisztráng fóliában

Pisztráng fóliában

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Pisztráng fóliában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.