Pisztráng fóliában

Hozzávalók, pisztráng fóliában

20 dkg közepes burgonya,
só,
2 db hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 közepes póréhagyma,
4 szál kakukkfű,
személyenként 1 db pisztráng,
fehérbors,
3 evőkanál citromlé,
2 dkg kapribogyó,
4 evőkanál olívaolaj,
1 dl fehérbor

 

Pisztráng fóliában

Pisztráng fóliában

 

A legjobb dolog, ha sok halat fogyasztunk, hiszen könnyen emészthető, kíméli gyomrunkat.

 

A pisztráng fóliában recept elkészítése

 

A burgonyát mossuk meg, héjában főzzük puhára sós vízben. A hagymát tisztítjuk, gerezdekre vágjuk, a pórét 2 cm-es darabokra szeleteljük. A friss kakukkfüvet lerántjuk száráról, a halat hideg vízzel átöblítjük.

A pisztráng természetesen már konyhakész állapotban van. Levágjuk az uszonyait, majd a halat rátesszük duplára hajtogatott alufóliára. Kívül-belül sózzuk, citromlével, borssal fűszerezzük. Minden hozzávalót összekeverünk sóval, az olajjal és a fehérborral. Ráöntjük a halra, és becsomagoljuk a fóliába. Sütőben 200 fokon kb. 35 percig sütjük. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

Aki szeret ismét eltérhet az alaprecepttől, méghozzá úgy, hogy a fóliára a burgonyából, a vörös- és póréhagymából ágyat készít a halnak. A halra ráteszi a kapribogyót, a petrezselymet, és a lapkákra vágott fokhagymát. A műsorban mi a második variáció szerint jártunk el. Tálalni lehet magában a fóliában is.

És itt egy másik remek halfogás!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Pisztráng fóliában
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.