Pisztráng mandulával

Hozzávalók, pisztráng mandulával

  • 2 db pisztráng,
  • 5 dkg zsemlemorzsa,
  • só,
  • olaj a sütéshez,
  • szeletelt mandula,
  • 10 dkg vaj,
  • 30 dkg burgonya,
  • 2 dl tej,
  • 6 dkg vaj,

 

Pisztráng mandulával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

Pisztráng mandulával, a kép illusztráció, forrás: Pixabay

 

A pisztráng mandulával recept elkészítése

 

Megtisztítjuk a halat, felvágjuk a hasát, de nagyon óvatosan, nehogy az epéhez érjünk. Két ujjunkkal kiszedjük a beleket, eltávolítjuk a szemeket. Serpenyőben olajat hevítünk. A megtisztított halat sózzuk, borsozzuk, zsemlemorzsába mártjuk, kicsit meghajlítva a serpenyőbe helyezzük, és megsütjük. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

Különleges burgonyapürét készítünk köretnek. A főtt burgonyához ezúttal főtt sárgarépát teszünk, tejfölt, petrezselyemzöldet, kevés borsot, és almás tormát is keverünk hozzá. Jól összetörjük.

Olvasztott vajban kevés mandulát pirítunk. Figyelem: amikor a vaj víztartalma elpárolgott, akkor tesszük a serpenyőbe a mandulát, és így pirítjuk meg. Tálaláskor rátesszük a pisztrángra. Citrommal díszítjük. Alufóliából talapzatot készíthetünk, erre kerül a pisztráng, úgy, mintha úszna, és mellé tesszük a burgonyapürét.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030415)

Cím
recipe image
Recept neve
Pisztráng mandulával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.