Pontyfilé majonézes tésztasalátával

A pontyfilé majonézes tésztasalátával recept hozzávalói

  • 60 dkg pontyfilé,
  • 1 db citrom,
  • 5 dkg petrezselyemzöld,
  • 5 dkg vaj,
  • 25 dkg szarvacska vagy csavart tészta,
  • 20 dkg főtt sonka,
  • 15 dkg gouda sajt,
  • 1 csomag retek,
  • 1 db kígyóuborka,
  • 3 evőkanál majonéz,
  • 3 evőkanál joghurt,
  • 1 evőkanál fehérborecet,
  • bors,
  • só,
  • 10 dkg póréhagyma

 

Pontyfilé majonézes tésztasalátával

Pontyfilé majonézes tésztasalátával

 

A pontyfilé majonézes tésztasalátával recept elkészítése

 

A pontyfiléket vékony szeletekre vágjuk, ízesítjük, majd vajban megsütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a majonézes tésztasalátát: a tésztát forró, sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, felszeleteljük a retket. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Az uborkát kockára vágjuk, a fűszernövényeket pedig apróra.  Végül a majonézt joghurttal, ecettel, sóval és borssal összekeverjük, majd jöhet hozzá a tészta és az előkészített többi hozzávaló, és már készen is vagyunk. Tálalásnál a citromot ne feledjék!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Balatoni pontyfilé nyárson sütve majonézes tésztasalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.