A pontyfilé majonézes tésztasalátával recept hozzávalói
- 60 dkg pontyfilé,
- 1 db citrom,
- 5 dkg petrezselyemzöld,
- 5 dkg vaj,
- 25 dkg szarvacska vagy csavart tészta,
- 20 dkg főtt sonka,
- 15 dkg gouda sajt,
- 1 csomag retek,
- 1 db kígyóuborka,
- 3 evőkanál majonéz,
- 3 evőkanál joghurt,
- 1 evőkanál fehérborecet,
- bors,
- só,
- 10 dkg póréhagyma

Pontyfilé majonézes tésztasalátával
A pontyfilé majonézes tésztasalátával recept elkészítése
A pontyfiléket vékony szeletekre vágjuk, ízesítjük, majd vajban megsütjük. Amíg sül, addig elkészítjük a majonézes tésztasalátát: a tésztát forró, sós vízben kifőzzük, kihűtjük. A sonkát csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük, felszeleteljük a retket. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.
Az uborkát kockára vágjuk, a fűszernövényeket pedig apróra. Végül a majonézt joghurttal, ecettel, sóval és borssal összekeverjük, majd jöhet hozzá a tészta és az előkészített többi hozzávaló, és már készen is vagyunk. Tálalásnál a citromot ne feledjék!
Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!
