Pontyfilé póréhagymába göngyölve

 

Hozzávalók

60 dkg pontyfilé, 20 dkg póréhagyma, só, bors, citrom, 6 db új sárgarépa előfőzve, 40 dkg újburgonya, 20 dkg vaj, 1 csomag petrezselyemzöld, 5 dkg liszt, 3 dl halalaplé

 

Pontyfilé póréhagymába göngyölve

Pontyfilé póréhagymába göngyölve

 

A pontyfilé póréhagymába göngyölve recept elkészítése

 

A póréhagymákat kettévágjuk, megmossuk, majd a halalaplében előfőzzük, lehűtjük. A pontyfiléket kétujjnyi vékony szeletekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.

Rátesszük az új sárgarépát, amelyet előtte burgonyahámozóval hosszú szeletekre vágtunk, begöngyöljük a póréhagymalevélbe. Elősütjük, majd rövid alaplében készre pároljuk. Az alaplé elkészítését itt találják!

A pároló léből petrezselyem zölddel, liszttel begyúrt vajjal mártást készítünk. Elkészítjük az újburgonyát, és a haltekercs alá öntjük a mártást.

Egy más karakterű pontyreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pontyfilé póréhagymába göngyölve
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.