Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben

Hozzávalók, pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben

80 dkg pontyfilé
20 dkg szemezett szőlő
2 db körte
só, bors
petrezselyemzöld
10 dkg vaj
2 dl joghurt
40 dkg burgonya
4 db tojás

 

Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben

Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben

 

A pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben recept elkészítése

 

A tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk. Felszeleteljük a pontyot, a szeleteket sóval, borssal fűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. A pontyhoz aktuális árat itt találnak. Ha problémás az élő ponty felhasználása, választhatják a védőgázas verziót.

A körtét héjától, magházától megszabadítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a tűzálló tál aljára helyezzük. Fölé tesszük a fűszerezett pontyfiléket, majd rá a szőlőszemeket. Az egészet leöntjük a tojással összekevert joghurttal.

Sütőben 150 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Petrezselymes burgonyát kínálunk mellé.

Egy más karakterű halreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.