Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtosan

A pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtosan recept hozzávalói

80 dkg pontyfilé, 20 dkg szemezett szőlő, 2 db körte, só, bors, petrezselyemzöld, 10 dkg vaj, 2 dl joghurt, 40 dkg burgonya, 4 db tojás

Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtosan

Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtosan

 

A pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtosan recept elkészítése

 

Hal gyümölcsösen, természetesen. A szőlő és a körte remekül passzol a pontyhoz, rögtön mutatjuk is, milyen apró trükkök szükségesek ahhoz, hogy nagyszerű étel kerekedjen belőlük. Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

A tűzálló tálat kivajazzuk, zsemlemorzsázzuk. Felszeleteljük a pontyot, a szeleteket sóval, borssal fűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. A pontyhoz aktuális árat itt találnak. Ha problémás az élő ponty felhasználása, választhatják a védőgázas verziót.

A körtét héjától, magházától megszabadítjuk, vékony szeletekre vágjuk, a tűzálló tál aljára helyezzük. Fölé tesszük a fűszerezett pontyfiléket, majd rá a szőlőszemeket. Az egészet leöntjük a tojással összekevert joghurttal.

Sütőben 150 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Petrezselymes burgonyát kínálunk mellé.

 

Egy más karakterű halreceptet itt találnak!

 

Ha szeretnének megnézni húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pontyfilé szőlővel, körtével, joghurtos öntetben
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.