Pontyfilé zöldségpanírban

A pontyfilé zöldségpanírban recept hozzávalói

80 dkg pontyfilé, 25 dkg sárgarépa, só, bors, 10 dkg zsemlemorzsa, 20 dkg póréhagyma, 20 dkg vaj, 2 evőkanál baracklekvár, 1 dl tejszín, késhegynyi currypor, 80 dkg parázsburgonya héjában megfőzve, 2 evőkanál citrom, 4 db tojás, 5 dkg liszt

Pontyfilé zöldségpanírban

Pontyfilé zöldségpanírban

 

A pontyfilé zöldségpanírban recept elkészítése

 

Kicsit mostohán bánik a konyha a ponttyal, jellemzően csak karácsonykor kerül elő, pedig ennek nem így kéne lennie. Receptben nincs hiány a Mit főzzünk ma? oldalán sem, ez most különleges, chutney-s (avagy csatnis) verzió. Ugye tudják, Európa és a világ ízei magyarul.

A halfiléket fűszerezzük. A zsemlemorzsába belereszeljük a sárgarépát, valamint a póréhagyma felét. Ezután a szokott módon bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük. A pontyhoz aktuális árat itt találnak.

A felkarikázott főtt burgonyát összepirítjuk a póréhagyma másik felével, ez lesz a  köretünk.

Chutney-val fogjuk kínálni-köríteni, ezt azonban magunk készítjük el, nem vesszük meg a boltban. A baracklekvárt curryporral és tejszínnel összekeverjük, egy kevés citromlével fűszerezzük, végül egy kis vajjal megfényezzük. Kb. 5 percig forraljuk, hogy összeérjenek az ízek.

Tálaláskor  a burgonyaágyra kerül a rántott hal, ami megdíszítünk citrommal, a chutney-t pedig köré csorgatjuk. Ha kifejezetten szeretik a chutney-t, akkor egy kis tálkába tálalhatnak még mellé.

Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pontyfilé zöldségpanírban
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.