A pontyos rétes recept hozzávalói

  • 10 dkg füstölt szalonna,
  • 50 dkg ponty,
  • 1 fej közepes vöröshagyma,
  • 5 dkg margarin,
  • 2-3 db zöldpaprika,
  • egy darab normál méretű áztatott zsemle,
  • 1 db tojás,
  • 1 csomag kapor,
  • 10 dkg mozzarella,
  • 1 db réteslap,
  • só,
  • őrölt bors,
  • 5 dkg dió,
  • 2 dkg fokhagyma,
  • fél csomag petrezselyemzöld
Pontyos rétes

Pontyos rétes

 

A pontyos rétes recept elkészítése

 

Kettős újraértelmezés zajlik most, érinti a pontyot, és érinti a rétest is. Tegnap már szemeztünk a ponttyal, és javasoltuk is, hogy ne csak karácsonykor vegyük elő a bevált pontyrecepteket - nos, itt az újabb példa, hogy miért. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdjük, hogy a réteslapot négyfelé vágjuk. Hagymát pirítunk, rákerülnek a halkockák, fűszerezzük, kicsit pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

Pontyhoz aktuális árat itt találnak.

Egy tányérban az áztatott zsemlét összekeverjük mozzarellával és petrezselyemzölddel. Rátesszük a serpenyőben a halra. Ezzel elkészítettük a tölteléket. Rátesszük a réteslapra, kis batyut készítünk, átszúrjuk fogpiszkálóval. 180 fokon, előmelegített sütőben készre sütjük.

Közben elkészítjük a diós sajtmártást. Lepirítjuk az apróra vágott fokhagymát., hozzáadjuk a darált diót, krémsajttal, kevés alaplével felöntjük, kiforraljuk. Kevés petrezselyemzölddel megszórjuk, egyet forr, már készen is vagyunk.

 

Megkívántak egy klasszikus rétest is? Itt is van!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.