Pontypörkölt

Hozzávalók

1 db ponty, 15 dkg zalai rák, 0,5 dl olaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg zöldpaprika, 2 dkg pirosarany, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg gomba, 20 dkg gyufatészta, 25 dkg túró, 2 dl tejfel

Szalonnát üvegesre hevítünk, finomra vágott hagymát, felkockázott paprikát teszünk hozzá. Ez adja a pörkölt szaftját. Rászórjuk a pirospaprikát, azonnal felengedjük vízzel, és megsózzuk.

A halat irdaljuk, nagyobb kockákra felvágjuk, megszórjuk sóval, rárakjuk a pörköltalapra. Amikor a hal már majdnem jó, beletesszük a gombát, hagyjuk együtt párolódni.

Tálalásnál a tésztára kerül a túró, mellé a pontypörkölt. Paradicsommal, paprikával és zalai rákkal díszítjük.

Pörkölt kicsit másképpen - jöhet? Itt a recept!

 

Pontypörkölt

Pontypörkölt

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Pontypörkölt
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.