Rakott hal, bazsalikomos tejszínes burgonyával

Hozzávalók

60 dkg tengeri hal, 1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 4,5 dl tejszín, 10 dkg cukkini, 1 db paradicsom, 10 dkg trappista sajt, 40 dkg burgonya, 4 dkg vaj, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só

 

Rakott hal, bazsalikomos tejszínes burgonyával

Rakott hal, bazsalikomos tejszínes burgonyával

 

A rakott hal, bazsalikomos tejszínes burgonyával recept elkészítése

 

A halszeleteket szépen besózzuk, félig megsütjük, majd ezután félbevágjuk és félretesszük. A halhoz aktuális árat itt találnak.

Egy forralóban vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sót, és elkeverjük. A cukkiniből és a paradicsomból karikákat vágunk, és a serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

 

2

2

 

A fél halszeleteket bekenjük az elkészített tejmártással. Ráhelyezzük a kisütött cukkiniszeletet. Erre jön egy hal, majd újabb tejmártás, utána pedig a paradicsomkarika. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokon 8-10 percig sütjük.

A főtt burgonyát felkarikázzuk. Serpenyőbe helyezzük. Tejszínt öntünk rá, és forralni kezdjük. Kevés zúzott fokhagymát teszünk bele, valamint vágott bazsalikomot. Addig forraljuk amíg visszasűrűsödik. Tálaljuk.

Egy másik tengeri halreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rakott hal, bazsalikomos tejszínes burgonyával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.