Rizottó rákkal, grillezett almával

A rizottó rákkal, grillezett almával recept hozzávalói

40 dkg főtt rizs, olaj, 8 dkg vaj, 1 dkg parmezán sajt, 1 dl fehérbor, só, bazsalikom, 2 db paradicsom, 8 dkg csiperke gomba, 10 dkg rák, 10 dkg zöldborsó, 10 dkg sárgarépa

Rizottó rákkal, grillezett almával

Rizottó rákkal, grillezett almával

 

A rizottó rákkal, grillezett almával recept elkészítése

 

Hamisítatlan Európa és a világ ízei magyarul recept a mostani, rizottóval, rákkal. No és persze a gyümölcs, ami nem maradhat el. Igazán friss hangulatú recept, feldobja a napot, ha nekilátnak, készítés és fogyasztás közben is! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így!

Először is a rákot, ha mirelit, akkor hagyjuk kiolvadni. Ha már kiolvadt, leöntjük róla a levét, és hideg vízzel átmossuk majd lecsöpögtetjük. A rákhoz aktuális árakat itt találnak.

Ezek után egy magasabb falú serpenyőbe kevés olajat öntünk. Hozzáadjuk a rákot és pirítani kezdjük. A kockára vágott csiperkét is hozzáadjuk. Sózzuk, majd beletesszük az előfőzött répakockát, zöldborsót, vajat, vágott bazsalikomot, a főtt rizst, a fehérbort.

Így lefedjük, és nagyon kis lángon hagyjuk, hogy a rizs jobban bedagadjon. A paradicsomot leforrázzuk, kockára vágjuk. Hozzáadjuk a rizshez. Végül reszelt parmezánnal megszórjuk.

Egy másik serpenyőt melegítünk. Lehetőleg bordás aljút. A kicsumázott almát hüvelykujj vastag karikákra vágjuk. Mindkét oldalát szép barnára sütjük. A rákos rizottót ráhalmozzuk. Nos, igazunk volt, ugye? Remek hangulat, próbálják ki feltétlenül!

 

Kivételesen nem halas-rákos-kagylós receptet ajánlunk, hanem egy jó főzeléket!

 

Ha viszont szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet. Várjuk vissza Önöket holnap is!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.