Rizsgolyók tonhalkrémmel

Hozzávalók, rizsgolyók tonhalkrémmel

3 db piros kaliforniai paprika,
mustár,
5 dkg liszt,
1 db cukkini,
1 fej jégsaláta,
olívaolaj,
borecet,
8 dkg olívabogyó,
60 dkg főtt rizs,
petrezselyem,
2 db tojás,
1 db padlizsán,
1 db tonhalkonzerv

 

Rizsgolyók tonhalkrémmel

Rizsgolyók tonhalkrémmel

 

A rizsgolyók tonhalkrémmel recept elkészítése

 

Az erő a receptben van: a végeredmény egy különleges recept lesz, akár hétvégére, akár hétköznapra is! Megvan a válasz a kérdésre, mit főzzünk ma?

A rizst az átlagosnál jobban főzzük meg. Nem szabad pergősre hagyni, mert akkor nem lehet begyúrni. A jól megfőzött rizst félretesszük, és hagyjuk kihűlni. A tonhalkonzervet lecsepegtetjük, és egy keverőtálba tesszük. Adunk hozzá mustárt, apró kockára vágott piros kaliforniai paprikát, vágott petrezselymet. Jó alaposan elkeverjük. Tonhalkonzervhez aktuális árat itt találnak. A tonhalkrémmel meg is vagyunk,

A rizsből egy keveset a tenyerünkbe helyezünk, és a közepére a tonhalkrémet teszünk. Egy másik adag rizzsel lefedjük, és nem túl nagy, körülbelül pingpong labda nagyságú golyókat formálunk. Így lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd bő olajban megsütjük. A rizsgolyók készen is vannak.

Serpenyőt melegítünk, és kevés olajon a padlizsánkarikákat és a cukkinikarikákat megsütjük. A paprikából is nagyobb darabokat vágunk és azt is lepirítjuk. Olajba helyezzük a sült zöldségeket, és borecettel meglocsoljuk. Pár szem olívabogyót összevágunk, és azt is beletesszük. Hagyjuk kicsit állni.

A jégsalátát nagyobb darabokra vágjuk, és az olajos borecetben ázott grillezett zöldségeket a salátára helyezzük. Mellé tesszük a rizsgolyókat. Készen is vannak a rizsgolyók tonhalkrémmel!

Egy másik tonhalas receptet itt találnak!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rizsgolyók tonhalkrémmel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.