Rizssaláta tonhallal, színes olívabogyóval

A rizssaláta tonhallal, színes olívabogyóval recept hozzávalói

50 dkg tonhal, 2 evőkanál olívaolaj, só, fehérbors, 35 dkg rizs, 5 dkg fekete olívabogyó, 5 dkg zöld olívabogyó, 1 csokor kapor, 2 db citrom leve, 1 db lime leve, 0,5 dl olívaolaj, só, fehérbors, citromkarikák a díszítéshez

Rizssaláta tonhallal, színes olívabogyóval

Rizssaláta tonhallal, színes olívabogyóval

 

A rizssaláta tonhallal, színes olívabogyóval recept elkészítése

 

Halas recept is, saláta is, sáfrányos is - röviden, van benne varázslat. És mindezekkel együtt is gyorsan elkészül, nem lehet kérdés, hogy el kell készíteni. Tehát, nézzék meg ezt a receptet, és készítsék is el így!

Sáfrányos zöldséglevesben puhára főzzük a rizst. Lecsepegtetjük és beleöntjük egy salátástálba. A tonhalfilét 1 x 1 centis kockákra daraboljuk, majd a forró olívaolajon, közepes tűzön megsütjük, de úgy, hogy ne száradjon ki. Sóval, fehérborssal ízesítjük. Hagyjuk kihűlni, majd a kihűlt halkockákat, a félbevágott zöld-fekete olívabogyót hozzáadjuk a rizshez. Aprított kaprot szórunk bele. A tonhalhoz aktuális árat itt találnak.

Az öntethez a citrom levét elkeverjük a lime levével, az olívaolajjal, sóval, fehérborssal. Az öntetet ráöntjük a salátára és az egészet lazán összeforgatjuk, hogy a halat ne törjük össze. Lefedjük, és 30 perce betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálaláskor a tonhalas rizssalátát tálkákba szedjük, és citromszeletekkel, friss kaporral díszítjük.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megteheti. Nézzen körül, válogasson, válassza ki azt a receptet, ami a mai hangulatához leginkább passzol, és készítse el.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Várjuk vissza holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Rizssaláta tonhallal, színes olivabogyóval
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.