Ropogósra sütött balatoni süllő

Hozzávalók, ropogósra sütött balatoni süllő

  • 70 dkg süllő,
  • 40 dkg burgonya,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • citrom,
  • olaj,
  • vaj,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa

 

Ropogósra sütött balatoni süllő, a balatoni kép kedvcsináló illusztráció, forrás: Pixabay

Ropogósra sütött balatoni süllő, a balatoni kép kedvcsináló illusztráció, forrás: Pixabay

 

A ropogósra sütött balatoni süllő recept elkészítése

 

Az igazi élmény persze az lenne, ha a fenti kép sikeres fogásról szólna, és a süllő frissen kerülne a konyhába. Sebaj, másképp is menni fog!

Megtisztítjuk a süllőt, ezután kívül-belül megsózzuk, szájába burgonyát vagy almát helyezünk. Az oldalát bevagdossuk, majd lisztbe vagy zsemlemorzsába mártjuk. Laci bácsi  a zsemlemorzsát jobban szereti, mert a hal így ropogósabb. A süllőhöz aktuális árat itt találnak.

A hal két végébe villával beleszúrunk, kicsit meghajlítjuk, s így tesszük bele a serpenyőbe, hogy szép formája legyen. Sütés közben locsolgatjuk. Köretként vajon készített petrezselymes burgonyát ajánlunk. Serpenyőben vajat hevítünk, rátesszük a burgonyát, picit megsózzuk, tetejére petrezselymet szórunk.

Alufóliából talapzatot készítünk, ráhelyezzük a süllőt, citromgerezdekkel díszítjük. A tartármártást külön csészében tálaljuk.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030728)

Cím
recipe image
Recept neve
Ropogósra sütött balatoni süllő
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.