Ropogósra sütött balatoni süllő

A ropogósra sütött balatoni süllő recept hozzávalói

  • 70 dkg süllő,
  • 40 dkg burgonya,
  • petrezselyemzöld,
  • só,
  • citrom,
  • olaj,
  • vaj,
  • liszt,
  • zsemlemorzsa
Ropogósra sütött balatoni süllő, a balatoni kép kedvcsináló illusztráció, forrás: Pixabay

Ropogósra sütött balatoni süllő, a balatoni kép kedvcsináló illusztráció, forrás: Pixabay

 

A ropogósra sütött balatoni süllő recept elkészítése

 

Az igazi élmény persze az lenne, ha a fenti kép sikeres fogásról szólna, és a süllő frissen kerülne a konyhába. Sebaj, másképp is menni fog! Nézzék meg, hogyan készül, és készítsék el Önök is így otthon!

Szokás szerint azzal kezdjük, hogy megtisztítjuk a süllőt, ezután kívül-belül megsózzuk, szájába burgonyát vagy almát helyezünk. Az oldalát bevagdossuk, majd lisztbe vagy zsemlemorzsába mártjuk. Laci bácsi  a zsemlemorzsát jobban szereti, mert a hal így ropogósabb. A süllőhöz aktuális árat itt találnak.

A hal két végébe villával beleszúrunk, kicsit meghajlítjuk, s így tesszük bele a serpenyőbe, hogy szép formája legyen. Sütés közben locsolgatjuk. Köretként vajon készített petrezselymes burgonyát ajánlunk. Serpenyőben vajat hevítünk, rátesszük a burgonyát, picit megsózzuk, tetejére petrezselymet szórunk.

Alufóliából talapzatot készítünk, ráhelyezzük a süllőt, citromgerezdekkel díszítjük. A tartármártást külön csészében tálaljuk.

 

Egy másfajta halas receptet itt találnak, ez is fogas amúgy, csak épp egy kicsit másképp elkészítve!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha körülnéznének még változatos húsos receptek között is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak köztük, ami megtetszik, készítsék el!

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!
(20030728)Comments are closed.