Roston sült fogas csigával

A roston sült fogas csigával recept hozzávalói

60 dkg fogasfilé, 1 csomag petrezselyemzöld, só, bors, 20 dkg csiga, 5 dkg vaj, 5 dkg vargányagomba, 1 dl fehérbor, 1 dl tejszín, 1 csomag újhagyma, 30 dkg tészta

Roston sült fogas csigával

Roston sült fogas csigával

 

A roston sült fogas csigával recept elkészítése

 

A cím nyilván meghökkentő egy kicsit, mert mi, magyarok nem mondhatnánk, hogy túl csigásak lennénk. Ez tény. Ettől függetlenül, ha a Mit főzzünk ma? azt mondja, célkitűzése az Európa és a világ ízei magyarul, akkor bizony kell lennie egy ilyen receptnek is.

A fogast nem kell fényezni ebben a receptben, és higgyék el, kényelmesen megfér a csigával. Vállalkozó szelleműek mindenképp próbálják ki, egyszerű receptről van szó!

Először is a fogasfilét vajon megsütjük, majd pedig zsiradékában az újhagymát karikára vágva megpirítjuk. Ezután adjuk hozzá a kiolvadt csigát, fűszerezzük, majd pároljuk a rókagombával. Ezután finomítjuk a fehérborral, végül pedig tejszínnel selymessé varázsoljuk. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

Jöhet a köret elkészítése, azaz tésztát most a megszokott módon főzünk, al dente, azaz fogkeményre, ezzel tálaljuk ezt a különleges, mégis egyszerűen elkészíthető receptet. Próbálják ki!

 

Egy másfajta receptet fogasra itt találnak, nézzék meg ezt is!

 

Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik!

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.