Sima tengeri halfilé kókusztejjel

A sima tengeri halfilé kókusztejjel recept hozzávalói

1 kg tengeri halfilé, 20 g piros curry krém, 5 dl kókusztej, 2 db lime levél, 1 db chili, 2 evőkanál thai halszósz, 1 evőkanál pálmacukor, 1 teáskanál apróra vágott galangagyökér

Sima tengeri halfilé kókusztejjel

Sima tengeri halfilé kókusztejjel

 

A sima tengeri halfilé kókusztejjel recept elkészítése

 

Európa és a világ ízei magyarul - itt és most az volt a feladat, hogy mutassunk valami egzotikusat, valami érdekeset, kivételesen nem feltétlenül magyarítva. Ez a recept autentikus thai elkészítési mód, fűszerezésben is. Reméljük, Önök is elégedettek lesznek, miután elkészítették és megkóstolták. Szokatlan, de nagyon kellemes!

Forró olajban süssük elő a halfiléket. A halhoz aktuális árat itt találnak. Javaslatunk szerint alaszkai tőkehalfilével készítsék, de más egyszerű halat is választhatnak.

Közben a száraz edényben pirítsuk le a piros curryt, dobjuk rá az apróra vágott chilit és a galangát. Öntsük rá a kókusztejet, adjuk hozzá a lime levelét, a halszószt, a pálmacukrot. A galangához (vagy galangál) aktuális árat itt találnak.

Forraljuk vissza a szószt, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor szűrjük le, tegyük bele a halfiléket, és így együtt forraljuk össze. Ehhez az ételhez jázminrizsnél jobbat nem is ajánlhatnánk köretnek.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Sima tengeri halfilé kókusztejjel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.