Szójás pácban érlelt lazac

A szójás pácban érlelt lazac recept hozzávalói

80 dkg lazacfilé, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál sherry, 2 kanál méz, 3 g friss gyömbér, 5 ml szezámolaj, 5 g szezámmag, só, 40 dkg párolt rizs

Szójás pácban érlelt lazac

Szójás pácban érlelt lazac

 

A szójás pácban érlelt lazac recept elkészítése

 

Hal – ezerféleképpen. Pisti is így gondolja. Sok-sok recepttel igyekszünk bizonyítani, hogy a halakat, amilyen sűrűn csak lehet, használjuk. Ötletből nincs hiány, csak figyelni kell a mitfozzunkma.hu-t. Szóval, ma újra hal!

A halat vágjuk kisebb lapokra, sózzuk meg őket. Közben elkészítjük a pácot: egy nagy tálban keverjük el a zúzott fokhagymát, a szójaszószt és a sherryt. A lazachoz aktuális árat itt találnak, egy remek sherryhez pedig itt.

Adjuk hozzá a mézet, a reszelt gyömbért és a szezámolajat. Az így elkészített pácba tegyük a halat, majd együtt tartsuk a hűtőben, legalább 30 percre.

Az előkészített, pácolt halakat lassú tűzön süssük, közben locsolgassuk a páccal, így még zamatosabbak lesznek. Ha megsültek, szórjuk meg a szezámmaggal.

Párolt rizzsel vagy friss salátával fogyasszuk, díszíteni kaporral és koktélparadicsommal lehet.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk! 

Cím
recipe image
Recept neve
Szójás pácban érlelt lazac
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.