Szűz és lazac, no meg a zöldségek

A szűz és lazac, no meg a zöldségek recept hozzávalói

40 dkg sertésszűz, 40 dkg lazac, 2 db paradicsom, 1 db cukkini, 12 dkg kecskesajt, bors, bazsalikom, só, paradicsompüré, 2 dl tejszín, 1 dl tej, provence-i fűszer, 30 dkg burgonya, 1 db tojás, 1 teáskanál keményítő, petrezselyem, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt

 

Szűz és lazac, no meg a zöldségek

Szűz és lazac, no meg a zöldségek

 

A szűz és lazac, no meg a zöldségek recept elkészítése

Egy kis hal, egy kis hús, pont úgy kimérve, hogy az étel nagyon jólessen. Sok mindent beleadtunk, nézzenek rá, próbálják ki! Mert vannak a hirtelen ötletek a konyhában, ez azonban nem tartozik közéjük. Nagyon alaposan végiggondoltuk előtte, mit akarunk kihozni belőle. Aki ott volt és kóstolta, megerősítette, hogy sikerült. Önökkel vajon hogy lesz?

A burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, egy kevés vágott petrezselymet, majd összedolgozzuk. A burgonyatócsni tésztájából kis pogácsákat formázunk, és kisütjük.

A halból is akkora szeletet vágunk, amekkorát a tócsniból és a szűzből! Besózzuk őket, félretesszük, egy kicsit állni hagyjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Közben két forralót veszünk elő, és az egyikben kevés vajat melegítünk, hozzáadjuk a vágott bazsalikomot, egy kevés lisztet, a tejet és egy kevés tejszínt. Megsózzuk és felforraljuk. Kézi mixerrel összekeverjük.

A másik forralóban egy kevés olajon lepirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a provence-i fűszert, egy  kevés lisztet. Felöntjük tejszínnel, majd egy kevés vizet is adunk hozzá. Megsózzuk és jól kiforraljuk.

A  húst és a halat serpenyőben megsütjük,  a cukkinit és a paradicsomkarikát is, a tócsnira helyezzük a sertéshez a paradicsomot, a halhoz a cukkinit. Úgy tálaljuk, hogy a sertés alá a bazsalikomos mártást, a hal alá meg a paradicsomokat tesszük.

Egy másik tócsnis receptet itt találnak!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűz és lazac, no meg a zöldségek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.