Szűz és lazac, no meg a zöldségek

Hozzávalók, szűz és lazac, no meg a zöldségek

40 dkg sertésszűz,
40 dkg lazac,
2 db paradicsom,
1 db cukkini,
12 dkg kecskesajt,
bors,
bazsalikom,
só,
paradicsompüré,
2 dl tejszín,
1 dl tej,
provence-i fűszer,
30 dkg burgonya,
1 db tojás,
1 teáskanál keményítő,
petrezselyem,
6 dkg vaj,
8 dkg liszt

 

Szűz és lazac, no meg a zöldségek

Szűz és lazac, no meg a zöldségek

 

A szűz és lazac, no meg a zöldségek recept elkészítése

 

A burgonyát lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, egy kevés vágott petrezselymet, majd összedolgozzuk. A burgonyatócsni tésztájából kis pogácsákat formázunk, és kisütjük.

A halból is akkora szeletet vágunk, amekkorát a tócsniból és a szűzből! Besózzuk őket, félretesszük, egy kicsit állni hagyjuk. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt találnak.

Közben két forralót veszünk elő, és az egyikben kevés vajat melegítünk, hozzáadjuk a vágott bazsalikomot, egy kevés lisztet, a tejet és egy kevés tejszínt. Megsózzuk és felforraljuk. Kézi mixerrel összekeverjük.

A másik forralóban egy kevés olajon lepirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a provence-i fűszert, egy  kevés lisztet. Felöntjük tejszínnel, majd egy kevés vizet is adunk hozzá. Megsózzuk és jól kiforraljuk.

A  húst és a halat serpenyőben megsütjük,  a cukkinit és a paradicsomkarikát is, a tócsnira helyezzük a sertéshez a paradicsomot, a halhoz a cukkinit. Úgy tálaljuk, hogy a sertés alá a bazsalikomos mártást, a hal alá meg a paradicsomokat tesszük.

Egy másik tócsnis receptet itt találnak!

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűz és lazac, no meg a zöldségek
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.