Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival

A szűzpecsenye és lazac betűkrumplival recept hozzávalói

40 dkg sertésszűz, 40 dkg lazac, 2 db paradicsom, 1 db cukkini, 12 dkg kecskesajt, bazsalikom, só, bors, paradicsompüré, 2 dl tejszín, 1 dl tej, provence-i fűszer, 30 dkg burgonya, 1 db tojás, 1 kiskanál keményítő, petrezselyem, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt

Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival

Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival

 

A szűzpecsenye és lazac betűkrumplival recept elkészítése

 

Persze ha ezt a receptet épp nem Sorelnek készítik el, kínálhatnak hozzá burgonyatócsnit is, adjuk azt a receptet is, természetesen. De betűkrumplival az igazi, bármilyen név kirakható belőle. Ha már konyhai játék, legyen az! Nézzék meg, próbálják ki!

És nézzük is a tócsnit. A burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, valamint egy kevés vágott petrezselymet. Összedolgozzuk a burgonyatócsni alapját, és megformázva kis pogácsákat sütünk belőle. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt, a lazachoz pedig itt találnak.

A halból is akkora szeletet vágunk, amekkora a tócsni, valamint a szűzből is! Besózzuk őket, félretesszük, hagyjuk egy kicsit állni. Két forralót veszünk elő. Az egyikben kevés vajat melegítünk, adunk hozzá vágott bazsalikomot, egy kevés lisztet, majd a tejet, valamint egy kevés tejszínt. Megsózzuk és felforraljuk. Kézi mixerrel összemixeljük.

A másik forralóban egy kevés olajon lepirítjuk a paradicsompürét, adunk hozzá provence-i  fűszert, egy kevés lisztet, majd felöntjük tejszínnel. Adunk hozzá még egy kevés vizet, sózzuk, és jól kiforraljuk.

A húst és a halat serpenyőben megsütjük, a karikára vágott cukkinit és paradicsomot is a tócsnira helyezzük. A sertéshez a  paradicsomot, a halhoz pedig a cukkinit társítjuk. Jöhet is a tálalás, méghozzá úgy, hogy a sertés alá a bazsalikomos mártást, a hal alá pedig a paradicsomosat öntjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.