Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival

A szűzpecsenye és lazac betűkrumplival recept hozzávalói

40 dkg sertésszűz, 40 dkg lazac, 2 db paradicsom, 1 db cukkini, 12 dkg kecskesajt, bazsalikom, só, bors, paradicsompüré, 2 dl tejszín, 1 dl tej, provence-i fűszer, 30 dkg burgonya, 1 db tojás, 1 kiskanál keményítő, petrezselyem, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt

Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival

Szűzpecsenye és lazac betűkrumplival

 

A szűzpecsenye és lazac betűkrumplival recept elkészítése

 

Persze ha ezt a receptet épp nem Sorelnek készítik el, kínálhatnak hozzá burgonyatócsnit is, adjuk azt a receptet is, természetesen. De betűkrumplival az igazi, bármilyen név kirakható belőle. Ha már konyhai játék, legyen az! Nézzék meg, próbálják ki!

És nézzük is a tócsnit. A burgonyát lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a sót, valamint egy kevés vágott petrezselymet. Összedolgozzuk a burgonyatócsni alapját, és megformázva kis pogácsákat sütünk belőle. A szűzpecsenyéhez aktuális árat itt, a lazachoz pedig itt találnak.

A halból is akkora szeletet vágunk, amekkora a tócsni, valamint a szűzből is! Besózzuk őket, félretesszük, hagyjuk egy kicsit állni. Két forralót veszünk elő. Az egyikben kevés vajat melegítünk, adunk hozzá vágott bazsalikomot, egy kevés lisztet, majd a tejet, valamint egy kevés tejszínt. Megsózzuk és felforraljuk. Kézi mixerrel összemixeljük.

A másik forralóban egy kevés olajon lepirítjuk a paradicsompürét, adunk hozzá provence-i  fűszert, egy kevés lisztet, majd felöntjük tejszínnel. Adunk hozzá még egy kevés vizet, sózzuk, és jól kiforraljuk.

A húst és a halat serpenyőben megsütjük, a karikára vágott cukkinit és paradicsomot is a tócsnira helyezzük. A sertéshez a  paradicsomot, a halhoz pedig a cukkinit társítjuk. Jöhet is a tálalás, méghozzá úgy, hogy a sertés alá a bazsalikomos mártást, a hal alá pedig a paradicsomosat öntjük.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.