Tejmártásos rakott hal

Hozzávalók, tejmártásos rakott hal

1 evőkanál liszt
2 dl tej
4,5 dl tejszín
10 dkg cukkini
1 db paradicsom
10 dkg trappista sajt
40 dkg burgonya
4 dkg vaj
bazsalikom
1 gerezd fokhagyma

60 dkg tengeri halfilé

 

Tejmártásos rakott hal

Tejmártásos rakott hal

 

A tejmártásos rakott hal elkészítése

 

A halszeleteket szépen besózzuk, és félig megsütjük, majd ezután félbevágjuk és félretesszük. A tengeri halfiléhez aktuális árat itt találnak.

Egy forralóban vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sót, és elkeverjük. A cukkiniből és a paradicsomból karikákat vágunk, és a serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

A fél halszeleteket bekenjük az elkészített tejmártással. Ráhelyezzük a kisütött cukkiniszeletet. Erre jön egy hal, majd újabb tejmártás, utána pedig a paradicsomkarika. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokon 8-10 percig sütjük.

A főtt burgonyát felkarikázzuk. Serpenyőbe helyezzük. Tejszínt öntünk rá, és forralni kezdjük. Kevés zúzott fokhagymát teszünk bele, valamint vágott bazsalikomot. Addig forraljuk amíg visszasűrűsödik. Tálaljuk.

Egy másik halas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejmártásos rakott hal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.