Tejmártásos rakott hal

A tejmártásos rakott hal recept hozzávalói

1 evőkanál liszt, 2 dl tej, 4,5 dl tejszín, 10 dkg cukkini, 1 db paradicsom, 10 dkg trappista sajt, 40 dkg burgonya, 4 dkg vaj, bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, só, 60 dkg tengeri halfilé

 

Tejmártásos rakott hal

Tejmártásos rakott hal

 

A tejmártásos rakott hal elkészítése

 

Egyszerű tengeri halfilét használunk ebben a receptben, különlegessége a mártás lesz, amivel készül. No meg persze a zöldségek. Nézzék meg, próbálják ki!

A halszeleteket szépen besózzuk, és félig megsütjük, majd ezután félbevágjuk és félretesszük. A tengeri halfiléhez aktuális árat itt találnak.

Egy forralóban vajat olvasztunk, hozzáadjuk a lisztet, a tejet, a sót, és elkeverjük. A cukkiniből és a paradicsomból karikákat vágunk, és a serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.

A fél halszeleteket bekenjük az elkészített tejmártással. Ráhelyezzük a kisütött cukkiniszeletet. Erre jön egy hal, majd újabb tejmártás, utána pedig a paradicsomkarika. Az egészet megszórjuk reszelt sajttal, és 170 fokon 8-10 percig sütjük.

A főtt burgonyát felkarikázzuk. Serpenyőbe helyezzük. Tejszínt öntünk rá, és forralni kezdjük. Kevés zúzott fokhagymát teszünk bele, valamint vágott bazsalikomot. Addig forraljuk amíg visszasűrűsödik. Tálaljuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy másik halas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejmártásos rakott hal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.