Tejszínes zöldségszalma harcsával

Hozzávalók

60 dkg harcsa, 1 db padlizsán, 1 db cukkini, 1 db póréhagyma, 2 db répa, 1 db kaliforniai paprika (sárga), 1 db kaliforniai paprika (piros), 1 db kaliforniai paprika (zöld), 2 db citrom, 2 db limelevél, 1 dl bor (fehér), 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 db zeller (gumó), 40 dkg penne, só

 

Tejszínes zöldségszalma harcsával

Tejszínes zöldségszalma harcsával

 

Szokás szerint, mielőtt nekilátnánk, egy kis bevezető, először is a harcsáról (ennél a receptnél mi afrikai harcsát használtunk), itt pedig aktuális árak, hogy meg lehessen tervezni a recept költségvonzatát is.

Az afrikai harcsa is tenyésztett hal, itthon is foglalkoznak vele, például ők, és talán mondhatjuk azt, hogy ár is majdhogynem baráti, de legalábbis elfogadható, ha jó halat ennénk. Szóval, harcsára, és persze zöldségre fel!

Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra.

A többi a zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom. Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény.

Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, hozzáadom a vajat a citrom- és lime-levet, majd egy kis tejszínt.

Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm, és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra a zöldséges tészta, tetejére a harcsa. Petrezselyemzölddel díszítem.

A haláraknál első helyen pontyot találnak, mi pedig adunk egy pontyreceptet. Csak a biztonság kedvéért!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes zöldségszalma harcsával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.