Tejszínes zöldségszalma harcsával

Hozzávalók

  • 60 dkg harcsa,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 db cukkini,
  • 1 db póréhagyma,
  • 2 db répa,
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga),
  • 1 db kaliforniai paprika (piros),
  • 1 db kaliforniai paprika (zöld),
  • 2 db citrom,
  • 2 db limelevél,
  • 1 dl bor (fehér),
  • 10 dkg vaj,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 db zeller (gumó),
  • 40 dkg penne,

Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra.

A többi a zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom. Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény.

Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, hozzáadom a vajat a citrom- és lime-levet, majd egy kis tejszínt.

Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm, és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra a zöldséges tészta, tetejére a harcsa. Petrezselyemzölddel díszítem.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.