Tejszínes zöldségszalma pennével és harcsával

Hozzávalók, tejszínes zöldségszalma pennével és harcsával

  • 60 dkg harcsa,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 db cukkini,
  • 1 db póréhagyma,
  • 2 db répa,
  • 1 db kaliforniai paprika (sárga),
  • 1 db kaliforniai paprika (piros),
  • 1 db kaliforniai paprika (zöld),
  • 2 db citrom,
  • 2 db limelevél,
  • 1 dl bor (fehér),
  • 10 dkg vaj,
  • 2 dl tejszín,
  • 1 db zeller (gumó),
  • 40 dkg penne,

 

Tejszínes zöldségszalma pennével és harcsával

Tejszínes zöldségszalma pennével és harcsával

 

A tejszínes zöldségszalma pennével és harcsával recept elkészítése

 

Felteszek vizet forrni. A répát julienne-re vágom fel, mondhatom úgy is, hogy szalmavékonyra. A többi zöldséget is vékony csíkokra vágom, a paradicsomot pedig meghámozom, majd összevágom.

Minél többféle zöldséget használnak, annál finomabb lesz a végeredmény. Lepirítom a zöldségeket, először a sárgarépát, a zellert, a hagymát, majd a cukkinit, hozzáadom a vajat a citrom- és lime-levet, majd egy kis tejszínt.

Közben a pennét beleöntöm a forrásban levő sós vízbe. Amint a tészta kifőtt, leszűröm, és ráteszem a zöldségekre, összekeverem, majd vajat adok hozzá.

A harcsát sózom, borsozom, olajban megsütöm. Tálalom, alulra a zöldséges tészta, tetejére a harcsa. Petrezselyemzölddel díszítem. A harcsához aktuális árat itt találnak.

Egy más karakterű halreceptért kattintsanak ide!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tejszínes zöldségszalma pennével és harcsával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.