Tengeri halfilé rizstésztával

Hozzávalók

4 teáskanál mustár (dijoni), 80 dkg halfilé (tengeri), 10 dkg vaj, 2 teáskanál tormapor (zöld), 1 db citrom, 20 dkg kaliforniai paprika, 2 teáskanál (frissen reszelt) gyömbér, 20 dkg paprika, 3 evőkanál sherry, 3 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál vaj, só, bors

 

Tengeri halfilé rizstésztával

Tengeri halfilé rizstésztával

 

A tengeri halfilé rizstésztával recept elkészítése

 

Ennél az ételnél nagyon fontos a pácolás, de elég, ha rövid ideig, nem kell tehát napokkal előbb felkészülnünk.

A gyömbért megreszeljük, a mustárt, a tormaport (a zöld tormapor japán sajátosság, hegyi mályvarózsából nyerik, természetesen helyettesíthető tormával) és a gyömbér felét összekeverjük a sherryvel és a szójaszósszal. Beletesszük a halat, és ami a lényeg: 20 percig marináljuk.

A megtisztított paprikát vékony szeletekre vágjuk, a halat roston megsütjük. Már a hal mellé betesszük a paprikát, így különleges ízt kap. Tengeri halakhoz aktuális árakat itt találnak.

Az elkészült halat kiszedjük, megsütjük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, gyömbért adunk hozzá, szójával ízesítjük.

Ha igazán különleges módon szeretnénk prezentálni ezt az ételt, akkor rizstésztával, üvegtésztával (rizslisztből készül ez a tészta) tálaljuk. A rizstészta színben és ízben is illik ehhez az ételhez. Rizstésztához széles választékot és aktuális árakat itt találnak.

A konyha talán egyik legfontosabb trükkje ez: a szín és az íz harmóniája mindig nagyon fontos!

Egy másfajta halas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tengeri halfilé rizstésztával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.