Tengeri halfilé rizstésztával

A tengeri halfilé rizstésztával recept hozzávalói

4 teáskanál dijoni mustár, 80 dkg tengeri halfilé, 10 dkg vaj, 2 teáskanál zöld tormapor, 1 db citrom, 20 dkg kaliforniai paprika, 2 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 20 dkg paprika, 3 evőkanál sherry, 3 evőkanál szójaszósz, 4 evőkanál vaj, só, bors

Tengeri halfilé rizstésztával

Tengeri halfilé rizstésztával

 

A tengeri halfilé rizstésztával recept elkészítése

 

Ennél az ételnél nagyon fontos a pácolás, de elég, ha rövid ideig, nem kell tehát napokkal előbb felkészülnünk. Így lesz az egyszerű tengeri halfiléből remekmű, és persze most sem járunk messze az Európa és a világ ízei koncepciótól. Mert ha hozzájutnak a zöld tormaporhoz, máris varázsolnak egy kis japán hangulatot a konyhába. Nézzék meg, hogyan készül, és természetesen készítsék is el így otthon!

Most azzal kezdünk, hogy a gyömbért megreszeljük, a mustárt, a tormaport (a zöld tormapor japán sajátosság, hegyi mályvarózsából nyerik, természetesen helyettesíthető tormával) és a gyömbér felét összekeverjük a sherryvel és a szójaszósszal. Beletesszük a halat, és ami a lényeg: 20 percig marináljuk.

A megtisztított paprikát vékony szeletekre vágjuk, a halat roston megsütjük. Már a hal mellé betesszük a paprikát, így különleges ízt kap. Tengeri halakhoz aktuális árakat itt találnak.

Az elkészült halat kiszedjük, megsütjük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, gyömbért adunk hozzá, szójával ízesítjük.

Ha igazán különleges módon szeretnénk prezentálni ezt az ételt, akkor rizstésztával, üvegtésztával (rizslisztből készül ez a tészta) tálaljuk. A rizstészta színben és ízben is illik ehhez az ételhez. Rizstésztához széles választékot és aktuális árakat itt találnak.

A konyha talán egyik legfontosabb trükkje ez: a szín és az íz harmóniája mindig nagyon fontos!

 

Egy másfajta halas receptet itt találnak!

 

Jó böngészést a Mit főzzünk ma?-videók között, itt! Ha szeretnének még válogatni további húsos receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Ha szeretne még további receptek között böngészni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában teheti meg. Nézzen körül, válassza ki a mai hangulatának megfelelő receptet, és készítse el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! És, jöjjenek holnap is, mi itt leszünk!

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.