Tengeri hekkfilé karalábé–burgonyasalátával

Hozzávalók, tengeri hekkfilé karalábé–burgonyasalátával

4 db tengeri hekkfilé
20 dkg karalábé
20 dkg burgonya
1 fej zöldsaláta
10 dkg vöröshagyma
3 evőkanál mustár
3 evőkanál fehérborecet
0,5 dl olívaolaj
fehérbors
cukor

 

Tengeri hekkfilé karalábé–burgonyasalátával

Tengeri hekkfilé karalábé–burgonyasalátával

 

A tengeri hekkfilé karalábé–burgonyasalátával recept elkészítése

 

Egyszerű halból is lehet remek ételt készíteni, erre példa a mai recept. Sima tengeri hekket használunk, árban is jó, és gyorsan el is készül. A hangsúlyt most a köretre tettük, mert fő a változatosság, és persze nem csak ehhez a halhoz lehet felhasználni.

A karalábét a burgonyával együtt puhára főzzük, megtisztítjuk, majd vastagabb szeletekre vágjuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, lesózzuk.

A mustárt összekeverjük a fehérborecettel. A mustárra figyeljenek, ha dijoni mustárt használnak, akkor kevesebb kell belőle. Olívaolajat, borsot adunk hozzá, majd összekeverjük a karikára szelt karalábéval és burgonyával. Tépett fejes salátát keverünk hozzá.

A tengeri hekkfiléket fűszerezzük, forró serpenyőben megsütjük. A hekkfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ha kedvet kaptak a halakhoz, és tény, hogy ezért mi mindent megteszünk, akkor itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában böngészhet további halreceptek között. Várjuk vissza holnap is, nézzen körül nálunk nap mint nap!

Halat bármikor, mondjuk mindig. Most is adunk még egy halreceptet!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tengeri hekkfilé karalábé–burgonyasalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.