Tintahalas tagliatelle

Hozzávalók

10 dkg spenót, 2 db cukkini, fél kg tagliatelle, 40 dkg tintahal, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, olaj, fehérbors, fél dl fehérbor, 8 dkg parmezán, 4 dkg vaj

 

Tintahalas tagliatelle

Tintahalas tagliatelle

 

A tintahalas tagliatelle elkészítése

Egy serpenyőben a spenótot olvasztott vajon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségtisztítóval vékony lapokra szeletelt cukkinit. Figyeljünk: hasonlítson a tészta formájához! A tintahalhoz aktuális árat itt találnak.

Megsózzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük tejszínnel, fehérborssal megszórjuk. Hozzáadjuk a kifőzött tagliatellét, összekeverjük, egyszer összeforraljuk.

Egy másik serpenyőben kevés olajat melegítünk. A tisztított tintahalakat ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A már meleg olajba tesszük, és hirtelen rövid idő alatt megsütjük. Zúzott fokhagymát adunk hozzá, valamint egy fél deci bort. Visszaforraljuk.

A tintahalkarikákat a tészta tetejére helyezzük, és reszelt parmezánnal megszórjuk.

Egy másik halas receptet itt találnak, tudják, ha tehetjük, halat ajánlunk, minél többször!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tintahalas tagliatelle
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.