Tintahalas tagliatelle

A tintahalas tagliatelle recept hozzávalói

10 dkg spenót, 2 db cukkini, fél kg tagliatelle, 40 dkg tintahal, 2 dl tejszín, 2 gerezd fokhagyma, só, olaj, fehérbors, fél dl fehérbor, 8 dkg parmezán, 4 dkg vaj

Tintahalas tagliatelle

Tintahalas tagliatelle

 

A tintahalas tagliatelle elkészítése

 

Remek mediterrán hangulatot teremthetünk otthon ezzel a recepttel, főzés közben is, meg hát persze az étel elfogyasztásakor is. Egyszerű, gyors receptről van szó, és az alapanyagoktól, és azok áraitól sem kell megijedni. Nézzék meg, próbálják ki!

Egy serpenyőben a spenótot olvasztott vajon kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zöldségtisztítóval vékony lapokra szeletelt cukkinit. Figyeljünk: hasonlítson a tészta formájához! A tintahalhoz aktuális árat itt találnak.

Megsózzuk és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük tejszínnel, fehérborssal megszórjuk. Hozzáadjuk a kifőzött tagliatellét, összekeverjük, egyszer összeforraljuk.

Egy másik serpenyőben kevés olajat melegítünk. A tisztított tintahalakat ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A már meleg olajba tesszük, és hirtelen rövid idő alatt megsütjük. Zúzott fokhagymát adunk hozzá, valamint egy fél deci bort. Visszaforraljuk.

Tintahalas tagliatelle, a tintahal várja a feldolgozást

Tintahalas tagliatelle, a tintahal várja a feldolgozást

A tintahalkarikákat a tészta tetejére helyezzük, és reszelt parmezánnal megszórjuk.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Egy másik halas receptet itt találnak, tudják, ha tehetjük, halat ajánlunk, minél többször!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tintahalas tagliatelle
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.