Tonhal nyárson eperrel

A tonhal nyárson eperrel recept hozzávalói

1 kg vöröstonhal filé, 20 dkg eper, só, durvára őrölt borskeverék, 50 dkg ruccola, 1 evőkanál méz, 3 dl balzsamecet, olívaolaj

Tonhal nyárson eperrel

Tonhal nyárson eperrel

 

A tonhal nyárson eperrel recept elkészítése

 

Igazán nem mindennapi recept, hiszen a tonhal nem feltétlen képezi részét a szokásos konyhai ténykedéseknek. De, ahogy szoktuk mondani, minden alapanyaghoz kell legalább egy recept, így van ez a vöröstonhallal is. Az eperrel történő párosítás pedig még ezzel a remek hozzávalóval is csodát tesz, nézzék meg, próbálják ki!

A halat vágjuk akkora kockára, amekkora darabok az epreink. Húzzuk nyársra őket, majd jó alaposan borsozzuk meg a halszeleteket.

Kevés sóval ízesítsük, majd forró serpenyőben hirtelen süssük meg őket, nem szabad átsütni, mert akkor elveszti az élvezeti értékét. A tonhalhoz aktuális árat itt találnak.

Közben mossuk meg a ruccolát, szedjük le a száráról, és keverjük össze az előzőleg mézzel kikevert balzsamecettel. Kevés olívaolajjal locsoljuk meg. Kitűnő párosítás e nem mindennapi halhoz.

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Próbálják ki, jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tonhal nyárson eperrel
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.