Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

Hozzávalók, tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

10 dkg nyers tonhal
10 dkg tonhalkonzerv
10 dkg főtt rizs
1 fej hagyma
1 db főtt tojás
1 db tojás
2-3 dkg kapribogyó
4 db paprika
fél fej fokhagyma
2 dl tejszín
1 dl fehér bor
5 dkg vaj

bors
petrezselyem
kevés liszt

 

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

 

A tonhallal töltött paprika fokhagymamártással recept elkészítése

 

Először a tölteléket készítjük el. A konzerv tonhalat beletesszük egy tálba. A nyers tonhal bőrét lefejtjük, apró kockára vágjuk, a lilahagymát szintén apróra vágjuk, s a tálba rakjuk.

Először egy kis tájékoztató a tonhalhoz, itt pedig az ára, hogy tervezni lehessen!

Hozzáadjuk a főtt rizst, a nyers, majd a főtt tojást és a kapribogyót. A kapribogyót főleg halételeknél használjuk, mert különlegest ízt ad halnak. Sózzuk, borsozzuk, de a sóval csínján kell bánni, mert a tonhalkonzerv is sós. Igaz, hogy fokhagymamártást készítünk, de azért kevés fokhagymát teszünk a töltelékbe is.

Közben a paprikák tetejét kivágjuk, s hogy ne menjen kárba, a maradék paprikát is apróra vágjuk és hozzárakjuk a töltelékhez. Javasoljuk a kaliforniai paprikát édes íze miatt, de bátran használhatnak más paprikát is. A tölteléket összekeverjük, s megtöltjük  vele a paprikát.

Vizet forralunk, sót, babérlevelet teszünk a vízbe. Beletesszük a burgonyát, majd a töltött paprikát is, töltött felével felfelé. Nem kell sokáig főzni, elég párolni. Ne féljenek,  azért vágtuk apróra a nyers tonhalat,  hogy ennyi idő alatt elkészüljön.

A fokhagymamártáshoz vajat hevítünk, kevés lisztet adunk hozzá, amikor a lisztszemcsék felhevültek beletesszük a fokhagymát. Óvatosan kell bánni a fokhagymával, mert hamar megkeseredik!

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet,  felöntjük fehérborra, mi olaszrizlinget használtunk. Ha jól kiforraljuk a bort, akkor még a gyerekek is fogyaszthatják. Beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, ha sűrű lenne, a paprika főzőlevével lehet korrigálni.

A tálalásra mindenképpen szakítsunk időt, mert ezzel megkoronázzuk az ételünket. Amint önök is tudják, a halhoz remekül illik a citrom, mi is citrommal díszítettük ezt az ételt.

És természetesen ajánlunk még egy halreceptet, hiszen tudják, ha lehet, egyenek halat! A recepteket folyamatosan adjuk!

Jó étvágyat kívánunk!

 

Cím
recipe image
Recept neve
Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.