Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

A tonhallal töltött paprika fokhagymamártással recept hozzávalói

10 dkg nyers tonhal, 10 dkg tonhalkonzerv, 10 dkg főtt rizs, 1 fej hagyma, 1 db főtt tojás, 1 db tojás, 2-3 dkg kapribogyó, 4 db paprika, fél fej fokhagyma, 2 dl tejszín, 1 dl fehér bor, 5 dkg vaj, só, bors, petrezselyem, kevés liszt

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással

 

A tonhallal töltött paprika fokhagymamártással recept elkészítése

 

Szokás szerint egy kis különlegesség, töltött paprika egy kicsit másképp. Nézzék meg, és készítsék is el így!

Először a tölteléket készítjük el. A konzerv tonhalat beletesszük egy tálba. A nyers tonhal bőrét lefejtjük, apró kockára vágjuk, a lilahagymát szintén apróra vágjuk, s a tálba rakjuk.

 

Először egy kis tájékoztató a tonhalhoz, itt pedig az ára, hogy tervezni lehessen!

 

Hozzáadjuk a főtt rizst, a nyers, majd a főtt tojást és a kapribogyót. A kapribogyót főleg halételeknél használjuk, mert különlegest ízt ad halnak. Sózzuk, borsozzuk, de a sóval csínján kell bánni, mert a tonhalkonzerv is sós. Igaz, hogy fokhagymamártást készítünk, de azért kevés fokhagymát teszünk a töltelékbe is.

Közben a paprikák tetejét kivágjuk, s hogy ne menjen kárba, a maradék paprikát is apróra vágjuk és hozzárakjuk a töltelékhez. Javasoljuk a kaliforniai paprikát édes íze miatt, de bátran használhatnak más paprikát is. A tölteléket összekeverjük, s megtöltjük  vele a paprikát.

Vizet forralunk, sót, babérlevelet teszünk a vízbe. Beletesszük a burgonyát, majd a töltött paprikát is, töltött felével felfelé. Nem kell sokáig főzni, elég párolni. Ne féljenek,  azért vágtuk apróra a nyers tonhalat,  hogy ennyi idő alatt elkészüljön.

A fokhagymamártáshoz vajat hevítünk, kevés lisztet adunk hozzá, amikor a lisztszemcsék felhevültek beletesszük a fokhagymát. Óvatosan kell bánni a fokhagymával, mert hamar megkeseredik!

Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet,  felöntjük fehérborra, mi olaszrizlinget használtunk. Ha jól kiforraljuk a bort, akkor még a gyerekek is fogyaszthatják. Beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, ha sűrű lenne, a paprika főzőlevével lehet korrigálni.

A tálalásra mindenképpen szakítsunk időt, mert ezzel megkoronázzuk az ételünket. Amint önök is tudják, a halhoz remekül illik a citrom, mi is citrommal díszítettük ezt az ételt.

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással, ahogyan a Mit főzzünk ma? konyhájában készült

 

És természetesen ajánlunk még egy halreceptet, hiszen tudják, ha lehet, egyenek halat! A recepteket folyamatosan adjuk!

 

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Tonhallal töltött paprika fokhagymamártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.