Túrós csusza bakonyi ponttyal

A túrós csusza bakonyi ponttyal recept hozzávalói

8 dkg gomba, 1 db paradicsom, 2 fej hagyma, 1 db paprika, fűszerpaprika, só, bors, 40 dkg tejföl, 10 dkg túró, 25 dkg csuszatészta, 1 evőkanál liszt, 50 dkg pontyfilé

Túrós csusza bakonyi ponttyal

Túrós csusza bakonyi ponttyal

 

A túrós csusza bakonyi ponttyal recept elkészítése

 

Mai hal, hagyományosan: túrós csuszával. Remek halfajta: ponty, és remek a végeredmény is. Ha ma mégsem készítenék el, tegyék el a receptet! Pontyhoz aktuális árat itt találnak.

A hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, és a kockázott paprika felét. Beletesszük a fűszerpaprikát, egy kicsit pároljuk. A gombát kockára vágjuk fel, és belerakjuk a serpenyőbe.

Amikor a gomba lepirult, felöntjük egy kevés vízzel, majd tejfölös habarással besűrítjük, és a végén beleforraljuk a pontyfiléből vágott szeleteket. A tésztát kifőzzük. Egy serpenyőben a túróval és tejföllel összeforgatjuk, és végül tálaljuk.

 

Egy másfajta halas receptért kattintson ide!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el! Természetesen várjuk vissza Önöket holnap is, jöjjenek!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Túrós csusza bakonyi ponttyal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.