Ugandai fogas

Hozzávalók

30 dkg paradicsom, 10 dkg vaj, 30 dkg burgonya, só, bors, bazsalikom, 20 dkg fogas (ugandai)

 

Ugandai fogas

Ugandai fogas

 

Az ugandai fogas elkészítése

 

Az eredeti Mit főzzünk ma?-recept valóban ugandai fogassal készült, de senkit sem akarunk lehetetlen küldetésbe, Afrika-kalandba hajszolni. Az étel elkészíthető Viktória-tavi fogasból is, ennek aktuális árát itt találják. Elég baráti ár egyébként, mondjuk egy szafarival összehasonlítva:). És akkor az oroszlánokról még nem is beszéltünk.

A megtisztított halat négy részre vágjuk fel, sózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük. Az alufóliából nagyobb darabokat tépünk le, hogy a négy részre vágott halakat bele tudjuk csomagolni.

A halak tetejére félbevágott koktélparadicsomokat, friss bazsalikomot, és vékony karikákra vágott főtt burgonyát helyezünk, vajat teszünk rá egy evőkanállal halanként, majd a fóliába becsomagoljuk.

A csomagokat 160 fokos sütőbe 20 percre helyezzük, majd tálaljuk. Tálalásnál petrezselyemzölddel díszíthetjük.

Egy másik halas receptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Ugandai fogas
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.