Ugandai fogas

Az ugandai fogas recept hozzávalói

30 dkg paradicsom, 10 dkg vaj, 30 dkg burgonya, só, bors, bazsalikom, 20 dkg fogas (ugandai)

Ugandai fogas

Ugandai fogas

 

 

Az ugandai fogas recept elkészítése

 

Az eredeti Mit főzzünk ma?-recept valóban ugandai fogassal készült, de senkit sem akarunk lehetetlen küldetésbe, Afrika-kalandba hajszolni. Az étel elkészíthető Viktória-tavi fogasból is, ennek aktuális árát itt találják. Elég baráti ár egyébként, mondjuk egy szafarival összehasonlítva:). És akkor az oroszlánokról még nem is beszéltünk.

A megtisztított halat négy részre vágjuk fel, sózzuk. A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük. Az alufóliából nagyobb darabokat tépünk le, hogy a négy részre vágott halakat bele tudjuk csomagolni.

A halak tetejére félbevágott koktélparadicsomokat, friss bazsalikomot, és vékony karikákra vágott főtt burgonyát helyezünk, vajat teszünk rá egy evőkanállal halanként, majd a fóliába becsomagoljuk.

A csomagokat 160 fokos sütőbe 20 percre helyezzük, majd tálaljuk. Tálalásnál petrezselyemzölddel díszíthetjük.

 

Egy másik halas receptet itt találnak!

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik.

Ha szeretne még böngészni további receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában tehetik meg. Nézzenek körül, válasszanak, készítsék el a kedvükre való receptet. Térjenek vissza holnap is egy újabb receptért!

Ha megnéznének húsos recepteket is, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és válasszák ki a mai hangulatokhoz leginkább passzoló receptet.

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.