Vajhal citrusokkal, friss parajsalátával

A vajhal citrusokkal, friss parajsalátával recept hozzávalói

  • 1 db lime,
  • 1 db citrom,
  • 2 db narancs,
  • 2 szál kakukkfű,
  • 50 dkg spenót (paraj),
  • színes bors,
  • só,
  • olívaolajolaj,
  • 80 dkg vajhal,
  • 3 db grapefruit

 

 

A vajhal citrusokkal, friss parajsalátával recept elkészítése

 

Nem ez az első vajhalas recept, amit elhoztunk a Mit főzzünk ma? konyhájába - és így természetesen az Önökébe is. A cukkinis verziót itt találják, a mai verziót a citrusok használata határozza meg, nézzék meg, így hogyan készül, és készítsék is el!

A halakat felszeleteljük vékonyan, kettéosztjuk, az egyik rész tetejére egy-egy szelet citromot, lime-ot és narancsot teszünk, valamint egy kevés kakukkfüvet. A maradék gyümölcsöknek lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét. A vajhalhoz aktuális árat itt találnak.

A másik rész halszeletet beborítjuk az előző szeleteket. Cérnával átkötjük őket. Sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a citrusok héjával. Pár percig állni hagyjuk, majd kevés zsiradékon megsütjük mindkét oldalát.

Vajhal citrusokkal, friss parajsalátával

Vajhal citrusokkal, friss parajsalátával

A parajt megmossuk, szárát letépjük, majd kifilézzük a grapefruitot. Összekeverjük a parajjal és rálocsoljuk a citrusok levét. Kevés olívaolajat öntünk rá, jól összekeverjük, majd a megsütött, cérnától megfosztott hallal fogyasztjuk.

Segítségképpen a teljes videóreceptet itt találják.

Ha szeretnének még további receptek között válogatni, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Nézzenek körül, válogassanak, és ha megtalálták a mai hangulatukhoz passzoló receptet, ne habozzanak, készítsék el! És jöjjenek vissza holnap is, várjuk Önöket!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.