Vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával

Hozzávalók, vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával

  • 1 db lime,
  • 1 db citrom,
  • 2 db narancs,
  • 2 szál kakukkfű,
  • 50 dkg spenót (paraj),
  • színes bors,
  • só,
  • olívaolajolaj,
  • 80 dkg vajhal,
  • 3 db grapefruit

 

 

A vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával recept elkészítése

 

A halakat felszeleteljük vékonyan, kettéosztjuk, az egyik rész tetejére egy-egy szelet citromot, lime-ot és narancsot teszünk, valamint egy kevés kakukkfüvet. A maradék gyümölcsöknek lereszeljük a héját, kifacsarjuk a levét. A vajhalhoz aktuális árat itt találnak.

A másik rész halszeletet beborítjuk az előző szeleteket. Cérnával átkötjük őket. Sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a citrusok héjával. Pár percig állni hagyjuk, majd kevés zsiradékon megsütjük mindkét oldalát.

A parajt megmossuk, szárát letépjük, majd kifilézzük a grapefruitot. Összekeverjük a parajjal és rálocsoljuk a citrusok levét. Kevés olívaolajat öntünk rá, jól összekeverjük, majd a megsütött, cérnától megfosztott hallal fogyasztjuk.

Segítségképpen a teljes videóreceptet itt találják.

 

Vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával

Vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával

 

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vajhal citrusokkal sütve, grapefruit-os, friss parajsalátával
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.