Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

A vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal recept hozzávalói

50 dkg vajhal, 2 db cukkini, 30 dkg burgonya, 15 dkg koktélparadicsom, só, 2 dl fehérbor, 1 szál póréhagyma, 1 db citrom, bazsalikom, bors

 

[brid video="221637" player="11524" title="Vajhal cukkinivel koktlparadicsommal"]

 

Ez egy legényétel lesz, azaz: egy serpenyőben, gyorsan elkészíthető recept!

 

A vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal recept elkészítése

 

És ha már legényétel és serpenyő, nem hagyjuk figyelmen kívül az Európa és a világ ízei célt sem. Ritkábban használt hal kerül most a konyhaasztalra, nézzék meg, miben különbözik a vajhal más halaktól. És persze készítsék is el, így!

Azzal kezdjük most, hogy a vajhalat feldaraboljuk. A vajhal tengeri hal, kicsit száraz, a süllőhöz lehet hasonlítani, kígyómakrélának, vagy fehér tonhalnak is nevezik. Utóbbinak azért, mert húsa hasonló a vörös tonhaléhoz. A burgonyát közben feltesszük főzni. Ennek az ételnek a jellegét igazán a citrombors adja meg. Többféle citromborsot lehet kapni, mi citromborskeveréket használunk. A vajhalhoz aktuális árat itt találnak.

A cukkinit felszeljük, serpenyőben olajat hevítünk. Elkezdjük sütni a halakat.A tengeri halaknál arra kell figyelni, hogy mindig a végén sózzuk meg az ételt. Beletesszük a cukkinit, citromborssal megfűszerezzük. Felszeletelünk egy citromot, ez lesz majd a díszítés. A megfőtt burgonyát kicsit megsütjük, hogy legyen egy kis színe, s mellette citromot is.

Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

Kevés borral felöntjük a ragut. Közben a paradicsomot és a friss bazsalikomot is felaprítjuk. A paradicsomot is a raguhoz tesszük, de óvatosan, a paradicsomot nem kell nagyon lepirítani. Hozzáadjuk a bazsalikomot is, legvégén pedig a burgonyát. Összekeverjük, kicsit együtt pirítjuk, esetleg bort önthetnek még hozzá, és már tálaljuk is. Díszítéshez póréhagyma szálat használunk, és sült citromot.

 

A teljes videóreceptet itt találják!

 

Megtetszett a vajhal? Itt találnak egy másik elkészítési módot a vajhalhoz.

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Szeretnének egy jó sütit is készíteni még? Ez sem jelenthet problémát, nézzenek körül itt, válogassanak kedvükre. Válasszanak egy jó receptet, és készítsék is el!

Jó étvágyat kívánunk!Comments are closed.