Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

Hozzávalók, vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

50 dkg vajhal
2 db cukkini
30 dkg burgonya
15 dkg koktélparadicsom

2 dl fehérbor
1 szál póréhagyma
1 db citrom
bazsalikom
bors

 

 

Ez egy legényétel lesz, azaz: egy serpenyőben, gyorsan elkészíthető recept!

 

Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

 

A vajhalat feldaraboljuk. A vajhal tengeri hal, kicsit száraz, a süllőhöz lehet hasonlítani, kígyómakrélának, vagy fehér tonhalnak is nevezik. Utóbbinak azért, mert húsa hasonló a vörös tonhaléhoz. A burgonyát közben feltesszük főzni. Ennek az ételnek a jellegét igazán a citrombors adja meg. Többféle citromborsot lehet kapni, mi citromborskeveréket használunk. A vajhalhoz aktuális árat itt találnak.

A cukkinit felszeljük, serpenyőben olajat hevítünk. Elkezdjük sütni a halakat.A tengeri halaknál arra kell figyelni, hogy mindig a végén sózzuk meg az ételt. Beletesszük a cukkinit, citromborssal megfűszerezzük. Felszeletelünk egy citromot, ez lesz majd a díszítés. A megfőtt burgonyát kicsit megsütjük, hogy legyen egy kis színe, s mellette citromot is.

Kevés borral felöntjük a ragut. Közben a paradicsomot és a friss bazsalikomot is felaprítjuk. A paradicsomot is a raguhoz tesszük, de óvatosan, a paradicsomot nem kell nagyon lepirítani. Hozzáadjuk a bazsalikomot is, legvégén pedig a burgonyát. Összekeverjük, kicsit együtt pirítjuk, esetleg bort önthetnek még hozzá, és már tálaljuk is. Díszítéshez póréhagyma szálat használunk, és sült citromot.

A teljes videóreceptet itt találják!

Megtetszett a vajhal? Itt találnak egy másik elkészítési módot a vajhalhoz.

 

Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Vajhal cukkinivel, koktélparadicsommal
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.