Vajon forgatott kagylós spagetti

Hozzávalók a vajon forgatott kagylós spagettihez

  • 40 dkg spagetti,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 dl tejszín,
  • 10 dkg kagyló (konzerv),
  • 1 csomag újhagyma,
  • 0,5 dl olaj (olíva),
  • 15 dkg gomba,
  • só,
  • őrölt bors,
  • kapor,
  • fokhagyma

A vajon forgatott kagylós spagetti elkészítése

 

Vajat hevítünk, majd beletesszük a finomra vágott hagymát. Amikor a hagyma üvegesre pirul, akkor tesszük rá a borsot, majd pedig a leforrázott gombát.

Áthevítjük, ezután kerül hozzá a tisztított, leforrázott kagyló, valamint a fokhagyma. Az egészet átpirítjuk, ketchuppal ízesítjük.

A spagettit kifőzzük, utána vajon átforgatjuk, és tejszínnel átforraljuk.

Stílszerűen a tésztára tálaljuk a kagylós, gombás ragut. Díszítésként használhatnak tengeri algát, ha van hozzá kedvük, akit esetleg zavarna, természetesen elhagyhatja.

Jó étvágyat kívánunk!



Comments are closed.