A vargányás, petrezselymes fogasfilé hozzávalói
60 dkg fogasfilé,
1 csomag petrezselyem,
só,
bors,
20 dkg mélyhűtött csiga,
5 dkg vaj,
5 dkg vargánya gomba,
1 dl fehérbor,
1 dl tejszín,
1 csomag újhagyma,
30 dkg tészta

Vargányás, petrezselymes fogasfilé, a kép illusztráció, forrás: Pixabay
Mivel komolyan extra receptről van szó, kezdjük a kisokossal, mennyibe is fog kerülni ennek receptnek az elkészítése! Kezdjük a fogassal: ha szerencsénk van elcsíphetünk egy ilyen akciót, elég baráti az ár! A csiga az más tészta. Vagyis nem tészta. Mindegy is. Nem olcsó, néhányan idegenkednek is tőle, de a recept az recept, információ kell hozzá - itt is van! Maradt a vargánya, amit jónéhány Mit főzzünk ma?-receptben megtalálnak, nem véletlenül, itt az ártájékoztató!
A vargányás, petrezselymes fogasfilé recept elkészítése
A fogasfilét vajon megsütjük. Visszamaradt zsiradékában megpirítjuk a karikára vágott újhagymát, majd hozzáadjuk a csigát, amit előtte természetesen kiolvasztottunk. Fűszerezzük, jó sok apróra vágott petrezselymet adunk hozzá, majd a vargányagombával együtt megpároljuk.
Arra figyeljünk, ha szárított gombát használnak, feltétlenül áztassák be! Ezt az áztatólevet utána felhasználhatjuk egyébként levesnek vagy alaplének is. Most fehérborral finomítjuk, majd a tejszínnel selymes mártást varázsolunk. Stílusosan természetesen tálaljuk csigatésztával, de persze más tésztával is kiváló.
Mivel igyekszünk sok-sok olyan receptet adni, amely megfelel az Európa és a világ ízei - magyarul Mit főzzünk ma?-szlogennek, kellett egy ilyen csigás is. Itt egy másik fogas recept azoknak, akik megriadtak volna a csigától!
Ha pedig szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!
Jó étvágyat kívánunk!
