Wokban párolt pisztráng

Hozzávalók, wokban párolt pisztráng

4 db pisztráng (kb. 30 dkg)
5 dkg friss gyömbér
6 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
2 dkg cukor
2 evőkanál feketebab mártás
3 db szárított chili
30 dkg leveles spenót vagy mangold
vaj, szezámolaj, chiliolaj
1 evőkanál szezámmag

bors
5 dkg hagyma

 

Wokban párolt pisztráng

Wokban párolt pisztráng

 

A wokban párolt pisztráng elkészítése

 

A pisztrángot határozottan több helyen bevágjuk, ízesítjük, hurkapálcával összetűzzük. A szójaszószt ecettel, cukorral, feketebab mártással 1 dl vízzel összekeverjük, ráöntjük a pisztrángra. Hűtőben 3-4 órát állni hagyjuk. A pisztránghoz aktuális árat itt találnak.

A leveles spenótot vagy mangoldot megtisztítjuk, szezámolajjal, chiliolajjal, szójaszósszal, sóval, hagymával összekeverjük. Szezámmagot teszünk rá, állni hagyjuk. A pisztrángot kis tányérra tesszük, majd a wok közepébe helyezzük.

Vizet öntünk alá, a wokra fedőt helyezünk. Így pároljuk a halat kb. 9 percig. Kivesszük, a vizet kiöntjük a wokból, felforrósítjuk, majd beleöntjük a fűszerezett leveles spenótot. Egy perc alatt összepároljuk. A pisztráng alá öntve tálaljuk.

A műsorban az indukciós tűzhely miatt természetesen serpenyőben készítjük el ezt az ételt.

Egy más karakterű pisztrángreceptet itt találnak!

Jó étvágyat kívánunk!

Cím
recipe image
Recept neve
Wokban párolt pisztráng
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.