Zöldséges fogas citromos mártással

Hozzávalók, zöldséges fogas citromos mártással

60 dkg fogas
1 db cukkini
1 db padlizsán
1 db paradicsom
1 fej lilahagyma
5 dkg vaj
40 dkg burgonya
1 db citrom

bors
2 dl tejszín
1 köteg petrezselyem

 

 

Ennek a halreceptnek az a sajátossága, hogy nagyon gyorsan és nagyon könnyen elkészíthető.

 

A zöldséges fogas citromos mártással recept elkészítése

 

A fogast felvágom, majd a zöldségeket is felszeletelem. A halszeletre rátesszük a karikára vágott zöldségeket, és a tetejére is egy halszelet kerül. Sózom, majd becsomagolom alufóliába. Megsütöm a sütőben, kb. 15 perc alatt el is készül. A fogasfiléhez aktuális árat itt találnak.

Ezt az ételt például tábortűznél is el lehet készíteni. Akkor a körete fóliában sült burgonya lehet. Most én a burgonyát előre megfőztem, majd a főtt burgonyát felkarikázom, és serpenyőben pirosra sütöm.

Tejszínből és a citromból mártást is készítek, no ez az, ami viszont a tábortűznél kimarad. Őszinte vagyok: erre nincs ötletem - marad a konyha! Visszaforralom a tejszínt, citrommal és sóval ízesítem. Tálalásnál petrezselyemmel megszórom.

A teljes videóreceptet itt találják!

Ha szeretne még egy halreceptet, itt talál!

 

Zöldséges fogas citromos mártással 

 

Ha szeretnének még böngészni további halas, esetleg rákos, kagylós receptek között, itt, a Mit főzzünk ma? recepttárában megtehetik. Reméljük, találnak majd újdonságot, és el is készítik. Jöjjenek holnap is!

Jó étvágyat kívánok!

Cím
recipe image
Recept neve
Zöldséges fogas citromos mártással
Szerző neve
Publikálás dátuma
Előkészület ideje
Főzés ideje
Elkészítés ideje


Comments are closed.